用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 值得表揚嘅陳校長同佢班老師團隊
樓主: KittenKitten
go

值得表揚嘅陳校長同佢班老師團隊   [複製鏈接]

某新界私小唯利是圖, 換校長改理念, 出賣家長出賣學生,令到一班有熱誠有愛心嘅校長同老師被逼離開, 真心要表揚同感激呢班團隊, 學校唔懂珍惜佢地, 我地班家長對佢地嘅付出會銘記於心, 祝福佢地喺新崗位工作愉快。
   3    0    1    0

lyflyk 發表於 18-7-21 09:05
我哋班家長係衝著陳校長而來報讀的,而事實係陳校長的領導有方,創校一D都唔容易,但係陳校長做得超好,佢 ...

當年聽那個所謂教育界猛人校監一句話: 希望家長真心喜歡這間理念而報讀, 講真, 我同你一樣, 認同陳校長嘅理念所以報讀, 點知事隔一年, 呢班猛人竟然出賣家長, 改晒d理念, 呢d係咪叫今日的我打倒昨日的我?

千語mami 發表於 18-7-22 17:56
我以為所有現任家長都好開心朱校長加盟添
(利申:不是用家)

點解會咁覺得? 我諗現任家長大部份係反感,無奈, 存疑, 觀望, 少部份係接受。我自己就最反感係學校管理層為左錢連道德都冇晒, 仲夠膽話校訓係"德以為本", 叫我地點放心交d小朋友俾呢班背信棄義嘅人去教育

aayy 發表於 18-7-23 01:08
有時當主持遊戲嘅單位都左搖右擺,制度落後,不知民間疾苦,離曬地咁睇住你班人係度左撲右撲……咁要玩呢 ...

我話佢地冇道德係指為錢偷步收生, 講大過話潛建廁所唔係學生用, 作為辦學團體, 桃李滿門, 但大話連篇, 佢地呢班所謂教育界猛人已經誠信破產, 道德淪亡。

hohoho888 發表於 18-7-23 09:52
咁大家覺得會否有轉校潮?

而家呢個香港係學校揀學生, 唔係學生揀學校, 唔係話想轉就轉

回覆 lyflyk 的帖子

如果有辦法查帳目就好喇, 等ICAC 請下呢班猛人飲咖啡

仲有件事好嬲, 咁大改革, 只安排一次不設提問嘅見面會, 然後一場FB Live 選擇性答問題, 完全漠視家長訴求, 我地俾緊七萬蚊一年, 竟然連一個訴求都表達唔到, 獨裁到一個點。 如果學校真係有鬼監察住EK, 我請你正視家長嘅訴求, 唔好一面倒去發新校長嘅春秋大夢, 要班無辜小朋友去做佢嘅踏腳石。

aayy 發表於 18-7-24 11:37
我係你地會積極尋找直接表達意見及溝通渠道,喺度講有咩用?

人地一句新校長未上任 turn down晒所有約見, 死未

回覆 aayy 的帖子

攪到咁都係班猛人咎由自取

miriam 發表於 18-7-24 11:52
一間學校隱瞞咁多野, 唔到傳媒踢爆都唔講旺角校舍係未批既, 誠信有幾高呢?
...
傳媒踢爆大埔廁所僭建, 校方仲講大話話學生冇用個廁所

Felix223 發表於 18-7-24 17:30
我又記得早個多星期,有人借咗FB 的功課奴隸平台分享朱校長D偉論、忘記是否談及天虹小學...又乘機sell佢自 ...

嘩, 堅獨裁!

hkpapa852 發表於 18-7-24 17:49
男個位鍾意sell IT,啱晒朱生嘴型。

嘴形直情啱到極, 兩個大口狗

lyflyk 發表於 18-7-25 12:22
Hi Soundervolt,
你係到提起,我都好想討論下(大數據)對於教學係乜!正如kittenkitten 所講 “只安排一 ...

lyflyk,  英雄所見略同, 我始終覺得學習係要同老師互動, 唔係冷冰冰對住d發聲機器就會得囉!

AgapePa 發表於 18-7-25 16:25
技術上,睇片答題可以唔只MC。阿女玩過某英文apps. 有listening、oral 和 短答。短答可以亂打。
Oral 是用 ...

舊校長想好好攪個圖書館, 都冇錢冇資源俾佢攪, 呢個新校長想有人科錢俾佢攪app?  佢真係諗得太天真,入世未深被人昆, 正一鱷魚頭老襯底。

lyflyk 發表於 18-7-26 18:20
好耐之前已經見到,今日忍不住講。。。還未新學年,其實陳校長都仲係德萃的校長,咁大個字(朱子穎德萃小 ...

呢個"腫校長",家長想問野時就話自己未上任身份尷尬, 但出呢d網頁時又唔見佢話未上任, 做人咁不負責任, 只顧自己名利嘅人,除左識攞d學生嚟出風頭博宣傳外, 仲邊識好好帶領一班學生好好學習, 做人謙厚呀!
‹ 上一主題|下一主題