用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?
go

有無人報讀今年劍嗚幼兒園? [複製鏈接]

Re: 有無人報讀今年劍嗚幼兒園?

我今日3月12都去了km面試 ,聽miss語氣都應該好似會收既 ,今日見到好多BB,我都諗會唔會有BK MOM呢 ?

今日見到個好似chanan你張大頭照的BB女,唔知係唔係你呢?

Brydon

(1) 足2歲
(2) 3000元一個月 half day
(3)九龍塘金巴倫道13號

tel -23380832

我都收到信啦 !
我女會讀今年9月n1下午班 .有無人都係呀 ?
她是03年9月17日出生 ,即係要9月中先可入學 ,
咁係咪要比足9月那一個月學費 ?
唔知我10月先開始返學又得唔得呢?

但係我見你地個個都喜歡讀上午班 ?
好似唔喜歡下午班 ?點解呢?

你地又知唔知劍嗚的女仔 ,多數會派那間小學 ?

hi  ,

各位同學仔, 係時候做個list, 認識下d朋友仔 :

am session
Login名 bb名 入學月份
艾菲 梓銓 Dec/05

pm session
Login名 bb名 入學月份
yuiyuiBB yui yui(alfred) Sep/05(暫定下午,睇下轉唔轉到上午)
deedeegogo  Charlize Sept/05

am session
Login名 /bb名 /入學月份
1.CHRISCHEUNG /HURY SEP/05
2.Nataliemama /Easter Sep/05
3.Jeff618 /Jeffrey Sep/05
4.Woodymom /Clement Oct/05
5.Chanan /Kelly Nov/05
6.艾菲 /梓銓 Dec/05

pm session
Login名 /bb名 /入學月份

1.yuiyuiBB /yui yui(alfred) Sep/05(暫定下午,睇下轉唔轉到上午)
2.deedeegogo /Charlize Sept/05

hello ~~各位媽咪 ,我地星期六27/8見面啦 !

Crystal111

我上次面試時 ,miss話最初三兩天 ,媽媽可以跟埋一起上堂 ,
唔知我有無記錯 ?  我的心情同你一樣緊張 ,平時我個女都好外向的 ,成日同陌生人say hi ,不過我知因為有親人在場 ,所以佢唔驚 ,我都同你一樣好擔心呀  !

我之所以選Keen Mind  ,係因為有朋友個仔讀緊 ,佢話好 ,所以我先讀 ,但係佢個仔而家又唔讀啦 ,因為佢個仔在Keen Mind 比同學仔打了2次 ,一次咬到佢塊面瘀了 ,我朋友好嬲 ,
覺得d miss唔留心 d 學生 , 我聽到後 ,都更擔心 .但唔通我又唔讀咩 ,希望今年d同學好乖啦 !

你地各人去了做健康report未 ? 係咪都係去 Keen Mind 提供的趙長城醫生到做 ? 佢好唔好人架 ?

yuiyuibb

係呀 ,我女係9月出生 ,10月先開學呀 ,
你仔好活躍架 ?

Crystal111
咁我就一於去趙醫生到做report啦 !因為我驚唔洗$,就會好惡劣 ,聽完你講 ,我都會去啦 ! thanks .

我係deedeegogo ,我女會下月3號返下午班 ,
但我而家重未知會入邊一班 ,
原來已經加了學費嗎 ? 3280 ,
點解27號唔向大家宣佈呢 ?
好似鬼鬼鼠鼠咁加了 ,令人感覺唔係咁好 .
你地講的miss,我都唔知係邊個打邊個 ,

不過你地的反應 ,好似唔多好 ,真的唔係咁好嗎 ?

hello
見你地你地講得咁開心 , 我都未join到 ,
我女下個月3號先開學 ,
讀下午班呀 !

下個月開始 ,我就可以join你地傾計啦 !   

我今日收到信 ,我女下月會入下午N1AP班 ,Ms Paula  Lai
教 ,有無同學仔在呀 ?

請問有無人讀N1AP班呀 ? 黎老師教的 .
我女雅桓開了學2日 ,都好乖 ,同學仔 ,有好多已說話好叻 ,
因為係大仔,大女的關係呀 !

你地覺得學校點呀 ?有無意見 ?

我知道N1 係可以直接上K1 ,因為派比我地的INFO入面已寫明了 !

horace ,bobo ,au to ,我今日陪雅桓上堂時 ,
記得你地個名 , bobo/auto都講野好叻 !horace就好乖 .

hi bobo-mum
今天bobo幫手將圖書放回原位 ,她好大力 ,大大話話都有10本,8本書,不過都係好細本既書 ,大女果然係叻d !

carman
原來你叫carman ,你好 !
我唔會參加學校義工計劃 !因為要好早起身呀 !我頂唔順呀 ~ 明天見 !

serena,紀正,芊卉,都好可愛呀∼
serena琴日不停喊 ,今日就不停笑,
芊卉就成日含情脈脈咁笑,
我今日Last day陪上堂 ,我臨走都好唔捨得其他可愛的小朋友呀 !

Cathleen
講一樣好好笑的事你知呀 ,今日恩恩同雅桓都唔坐定聽歌 ,
佢兩個妹仔一起玩 玩具 ,玩著一件雅桓在家都有的玩具 ,
咁雅桓就扮哂大家姐教恩恩玩 ,玩玩下 ,唔知點解雅桓話
"好痛呀 !" ,但係唔係雅桓痛 ,係雅桓覺得恩恩隻手痛 ,佢個傻女去摸恩恩隻手 ,跟住錫了恩恩隻手一啖 .但全程恩恩都無
任何痛的表現 ,係雅桓傻傻地呀 .

bobo-mum
今日玩具時間時,波波池因dirty,放在一邊唔比玩,但bobo就二話不說去除鞋要玩 ,不過黎老師解釋完 ,佢都好乖,玩第二樣

加略 ,

hi 我記得你個仔 ,姓wan ,因為我陪班那3天 ,不單止是陪個女咁簡單 ,我重好留意其他小朋友 ,因為我怕有人打我個女,
但好彩,個個小朋友都好乖 , miss lai 都好好人 .

autoto
hello,
你仔仔,bobo,serena,芊卉,紀正,都係好可愛的小朋友 .

Cathleen
黎老師沒有找我呀 ,因為我親身去接雅桓 ,
她已對我說今天雅桓的表現 ,沒有喊 ,

你已join家長義工了 ,你真有心 ~

autoto
你已報了phonics嗎 ?au-to係大仔 ,講

Cathleen

我無再報其他幼稚園啦 ,你地呢 ?

BoBo-mum,cathleen

hi  ,bobo同我地女女都伙係n1ap班的 ,
每天我都會陪埋雅桓做完早操先走 ,
我每天都同佢say hello ,但佢都唔so我   

cathleen
雅桓仍是喊 ,唔比我走 ,仍需努力 !

我明天去買halloween的衫仔比雅桓啦 .你地呢 ?

Cathleen

雅桓星期五已經去了睇醫生啦 ,又係流鼻水同咳 ,
不過好輕微 ,食了2次藥已經OK哂了 ! Touch wood !!!!

Cathleen

check pm pls ~
‹ 上一主題|下一主題