用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望 pn offer
樓主: patrick7749
go

聖若望 pn offer [複製鏈接]

我都收到offer啦! 但都要知AM/PM先決定到喎。

同埋我想問, 有無人知係咪直升K1架?

mikiwu 發表於 15-4-16 22:20
2014至2015年度學費5250 /月,雜費半年1500包書薄同茶點,利申我是家長才咁清楚,唔係個數字媽媽所講係打手 ...
我見到有另一個Topic, 講到SJC既小朋友只肯用英文去溝通, 唔肯用中文。
我想問下, 其實係有中文架嘛, 無佢講到咁嚴重嘛? 個位家長講到, 讀左SJC上小學中文會完全跟唔到喎。
英文固然係好重要, 但我又唔可以忽略中文喎。請賜教!!!

回覆 mikiwu 的帖子

多謝你既意見。我都覺得中文係屋企可以幫到, 因為仔仔平日放學後係公公婆婆湊, 都可以睇到中文。夜晚我自己湊都係廣東話多。宜家我個仔英文識聽唔識講, 對住鬼佬老師都係講廣東話, 好搞笑。希望返左學會好D。

可以直升K其實對我黎講都好緊要, 我個仔係細B, 考學校呢個game我玩左兩年。重要比婆婆話我報咁多學校, 佢又唔明今時唔同往日, 宜家競爭太大。如果SJC可以直升, 佢又比AM Offer我, 如無意外都會take架啦。咁今年唔駛又玩多一年, 其實家長幫小朋友報學校都攰架。

‹ 上一主題|下一主題