用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

hebe ma,  

路過搭下咀先

你可以俾 hebe try下 fri 既 體操班, $1.5今日番黎話玩操操兵, 又話有叔叔教, 仲有兩姐姐教, 好似好開心咁, 相對eng playgroup, 番左兩堂$1.5都話俾我知佢喊, 問佢係咪唔想同個eng teacher玩, 佢竟然話 "係"   同埋課程真係好淺, 岩晒平日小用eng 、認字較弱既 $1.5

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-8 14:37 發表
博博 ma,

個日我番義工, 真係全部都係囡仔 .... 無 boy boy 玩 ballet 架 ! 真係報左, 怕佢到時怕羞仲唔 enjoy 呀 mouth:" />mouth:" />

不如你試下體操班啦 , 其實我都想 11 月同 hebe 轉下玩呢個班 .... 當放下電都好麻 !!  ...

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

hebe ma,  

體操班好似有另一班, 只不過名目唔同, 不過要考慮埋佢地放玩電仲要上堂, 頂唔頂到甘耐, 今日唔知$1.5係唔舒服定真係好累, 訓左4hrs, 無番tomlee playgroup, 仲要攪醒佢起身食dinner

個fd話唔記得上年過年放到幾時, 老師今晚無打俾我, 有機會再同你問

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-8 19:31 發表
1.50 MA,

我都 G 幾好玩甘, 不過星期五撞左 ballet
我又唔捨得呢 ???

仲有呀想問下你下學期會幾時度開學 ??

我想初 6 度去 bkk , 唔 g 出唔出機票好呢 ??

...

hebe ma,
快d諗去邊喇, 可以的話我出左省就直落   

原帖由 basicjanny 於 09-10-8 23:15 發表
hebe ma,

明天都無咩搞, 你地打算玩咩?
不過下午3:30-4:30我有堂上呀, 到時你打俾我睇下點join你地玩.

maybe hebe餐lunch都無未落格, 食唔落茶點呢, 不過仲有老師派個份呢, 唔水擔心既

$1.5食左兩日美x南瓜丹麥條(至愛), 一日半條, 剪開晒一口份量, 都到9成, 不過尋日換左energy bar, 就食左3口就無喇    ,我地真係要續樣小食try, 睇下咩野佢地會食咩野多d

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-8 23:42 發表
1.50 MA,

好呀, 唔該你先 !

我去搵番份野睇下先, 但一唔要 3 日英文 ..... 可能會攪到日日唔同 , 唔 G 會唔會去錯課室呢 !

仲有今日 hebe 既茶點 , 我將 2 隻旦 cut 到 8 份 , 佢食左 1/4 隻就無食啦
...

我去mk覆診, 睇完dr只帶$1.5出黎, didi未買pass唔入住喇, 而且玩得一陣, dinner又有局, 不如約JACOB MA玩早d, 佢可以玩完去上堂, 佢唔水趕出黎, 我又唔水趕住走, 睇完dr 打俾你喇

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-8 23:47 發表
1.50 ma,

好呀 .... 你一拖 2 定點 ??

同埋你係唔係係 tst 個頭覆診 ??  唔 g 去邊呀 ? 一係去下斗城, 坐下 ferry 食下 pizza 甘 lor !

我都唔 g 去邊好 ? 你想唔想入 di di 呀 ? 一係買一日飛玩下克色世界 lor : ...

Hebe ma,

send左sms俾你, 唔知你收唔收呢, 所以係呢度留多次俾你喇, 明天體操係禮堂上架

hebe 個班主任做野真係手快, 我都係尋日先收到dec & jan興趣班通告  一.一"

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-14 00:26 發表
macro ma,

今日又收到 memo , x'mas 既興趣班 .....
你睇左無呀 ??:question:

其實$ 160 / 日都幾好玩甘, 不過我未問 hb , 不過係報可能報一個星期咋 :lover:   可能會去 macau 反 2-3 日呀 :-) :-) :-) ...

問下註校社工幫唔幫到手

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-15 00:03 發表
本本 ma,

係呀, 佢真係幾細心 .... 我個個星期五見到佢 , 佢都同我講下 hebe 既野 !

最新係星期四佢又發皮 4 , 個個排隊佢唔排 .... 仲要拎哂 d 書出黎扮睇 !

miss choy 叫我搵 d train eq 既班比 hebe , ...

louis ma都考慮報, 我地包班可唔可以再平d呢  

原帖由 basicjanny 於 09-11-25 15:08 發表
hebe ma, 熹媽,

我仲未決定報幾時呀, 2個W都有一日係假期,唔知點決定.
朗逸MA都係睇我報幾時, 佢又報幾時, 都係怕朗逸自己唔肯上車, 有朗朗陪住一起應該OK瓜.

HAHA...其實我地都介紹左俾D朋友仔, 學校會唔會平D架. ...

jacob ma,

要快手d報, 今日番完ywca, miss yip話佢好多校外生既fd已經交晒表  

原帖由 basicjanny 於 10-5-16 01:22 發表
macro ma,

太多野睇了, 我都未完全睇晒, 打算都係6個星期半日班.

希望macro快d好返呀!

細佬仔報左邊group? 想下期上堂? 定再下一期? next tue 同 miss yip 八下先

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-20 23:01 發表
本本 ma,

甘我都快手 d 啦 , 星期一交番去先 .... 係呢, 你揀左未呀 ??

仲有呀 , 我仔 ( 梓皓 ) 既 ywca form 今日寄出左啦 , 如果下星期你番 miss yip 度如果方便幫我同佢講聲可以嗎 ??

我下星期一再打電話比你 ...

原來louis仔都一早交左表, 校外生比我地緊張好多添

原帖由 basicjanny 於 10-5-20 23:12 發表
本本媽,
唔該晒呀, 下星期一一定交表.

miss yip 只教上午班, nicole入左表   nic ma無提我呢   好似2歲就唔收架嘞, 等我問下先, 甘 nicole 入唔番 n1 ?

原帖由 chickenwing2006 於 10-5-23 02:39 發表
本本 ma,

我張 form 係 playgroup application 甘咋, 同埋我都係星期四晚先寄 .... 可能 tue 都未到 miss yip 手 , 申請入讀姐我寫左 miss yip  

其實佢係上午定下午先教架 ??  我怕寫錯 , 所以就甘寫 m ...

hebe ma, meme都係淨係去ywca番pg, 無參加其他, 而家番左半年嘞, 我地呢d miss yip迷, so far 覺得都好好, 雖然meme番到去依然勁cool, 不過佢番到去係好專心上堂

一陣番去會幫你問下細路仔個申請, 希望可以早d上堂la, 我個人覺得早d俾小朋友上pg會比較易教導佢地紀律, 今期有幾個新同學都近兩歲, 真係紀律上難control d, 工人姐姐成日要捉仔

有第二個小朋友真係困身, 時間難安排好多
原帖由 chickenwing2006 於 10-5-24 01:02 發表
本本 ma,

好耐架啦 , 個時佢報平日 weekday 麻 .... nicole 9 月會番樓下既 n1 ,我估而家有位佢都唔番 ywca lur !

係呢 , meme 番左幾耐呀 ?  我皓 b 暫時一個 pg 都無番過 , 第 2 個真係困身好多 .... 分身乏術甘 ...

HEBE MA,

問左miss yip, 細佬仔張form未到佢手, 不過佢話真係好多人排緊   下星期再幫你問下

‹ 上一主題|下一主題