用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 岩岩收到 "又一村" offer, 全日班
樓主: 女兒紅2011
go

岩岩收到 "又一村" offer, 全日班 [複製鏈接]

我地都收到了FULL DAY CLASS OFFER

我in個日問左係有參與學卷架!

原帖由 pwhi 於 11-11-10 09:56 發表

我見講座好似唔計分,不過你同小朋友一IN完就會比老師截住去聽講座. 如果你有2個鐘IN又一村應該無問題,加上你又IN9點鐘,應該唔使好似我果日咁等成1個鐘先有得IN. ...

我地個日in14:30, Kv in 16:30, 都趕到,小朋友in完先家長
會,家長會係小組形式,半小時左右,個半鐘搞掂,不過小朋係學校玩左好奈,之後一上車瞓著左,去到kv時失準..

又一村校舍好大,活動設施好多,小朋友會忍唔住,如果有下場要控制下佢啦!

不過今日交留位費時,老師話要12年3月先知仲批唔批學卷我有d打左個突!

原帖由 MissMusic 於 11-11-12 18:07 發表

老師的意思係咪話唔知政府到時仲有無學券計劃, 如果有就有, 如果政府話取消就取消....... 睇政府頭, 但學校本身應該無退出的吧!

因為學卷係行五年,我今日先知原來佢地今年到期,不過佢地話要等施政報告,我又唔係好明!

原帖由 subrina 於 11-11-13 00:31 發表
吾係好明, 咁 係味即是12年3月先會公報
可能會取消學卷?
同埋學卷行5年??? 既係點?

係!每間學校參預學卷計畫係每五年一個年期,五年後要向教統局再申請,宣幼同民生就因為咁直頭無再向教統局申請,今日交錢時老師話要等教統局批同施政報告有無修改…
‹ 上一主題|下一主題