用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~ ...
樓主: max1116
go

新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~   [複製鏈接]

回覆:新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~

希望呢度今年會多d人有好消息
By the way, 往年有blue  letter / pink letter, 今年交了回郵信封就要靠摸?

引用:大家好,等我都答咀先。我細女都係SPN+N1學

原帖由 spmum 於 12-04-10 發表
大家好,等我都答咀先。我細女都係SPN N1學生,但之前個ID用真名唔方便,所以改個藝名先

我估今個 ...
SPN 的家長真係好有心,好多人陪我們等放榜

回覆:新年度St. Paul's Day Nursery 下月接受報名了 ~

恭喜babylawiris and ynit.
我仲未返得屋企,我同ynit一樣,搞到好似有d希望,好緊張

終於收信,果然係waiting, N1/PN 大作戰終於結束,總算有個了結。同一時間信箱有另一間幼兒園的第二次註冊信,彷彿一切早有安排
也可安心plan嚟緊的新加坡trip, 呢個trip可以用來加奬女兒,老公和自己這大半年找和考PN/N1 的努力,看著女兒每天進步、長大已是最大的欣慰,讀哪間幼兒園好像也不太重要

DanDiMa  Agree,旅途愉快  發表於 12-4-11 23:34

引用:算啦,仟幾人都係無得+in,+大把人陪你,+琴

原帖由 DanDiMa 於 12-04-12 發表
算啦,仟幾人都係無得 in, 大把人陪你, 琴曰行過書店見度張 poster 介紹本書好似叫好老師不如好媽媽,我地 ...
好老師不如好媽媽
大家加油努力!

引用:Quote:sarubuta+發表於+12-4-11+22:32+終於

原帖由 杞人 於 12-04-12 發表
終於完結了,所有的結果都得悉。我相信在這個討論區的家長都是好家長,因為你們為了你的子女付出了很多很 ...

無論走那條路,大家的小朋友在好父母的教導下定必茁壯成長

引用:Sarubuta+我冇考SPN,但我同你一樣,完結了

原帖由 cclemon2009 於 12-04-12 發表
Sarubuta
我冇考SPN,但我同你一樣,完結了面試,立即一家三口去旅行獎勵仔仔和自己,大家都玩得好開心, ...
99% 女女會同你仔仔做同學,除非屋企樓下果間可由下午轉上午,又或者校車唔肯停我個屋苑(見校巴路線冇呢個站,但成日都見到架校巴)。唔知下星期六見唔見到你?

引用:其實我女女依家係讀緊K3,當年考入時,+我地

原帖由 kanhan 於 12-04-13 發表
其實我女女依家係讀緊K3,
當年考入時, 我地完全冇識人, 冇有錢背景, 冇特別職業 ....
完全真係佢自己考入,
多謝分享,我都想囡囡出年入到SPK,以你覺得入到SPK的小朋友有甚麼特點或共通點?

DanDiMa 發表於 12-4-13 10:35
下星期六我都會去 wor, 您地幾點 reg?

終於返到香港, 明天又要返工>_<
星期六我reg 9:00-12:00, 原來我o地小朋友都有機會做同學?

DanDiMa 發表於 12-4-18 12:43
返來啦?  玩得開心嗎?  我下個月出發

您 reg 9-12 咁 flexible?  我係 11:15 呀, 我仲等緊 SPCN, 如果有 ...

你O地下個月去邊度玩? 我們好enjoy 個新加坡之旅,雖然有一日落超大雨仲行雷閃電打亂了schedule, 不過之後就好好天,囡囡玩得好開心,特別推介Singapore Zoo (日間果個), 囡囡有機會自己餵長頸鹿, 大象同袋鼠, 又有好多不同的動物睇, 仲可以騎大象.  有個可穿泳衣玩水的area 好適合我o地D咁細ge小朋友, 不過我囡囡因為午睡冇玩水

我星期六唔係去SC呀, 係2nd reg 另一間在九龍塘的幼稚園。因為太遠,冇報SPCN,只好希望明年入到SPK 或能插班SPN。

預祝你SPCN成功

引用:Quote:sarubuta+發表於+12-4-20+00:48+你O

原帖由 DanDiMa 於 12-04-20 發表
Hihi, 我地去韓國呀, 上年去過 singapore zoo, 真係好唔錯, 不過女女當時太細, 遲 d 都要再去

原來您 2nd ...
多謝!承你貴言

yslgirl 發表於 12-4-21 00:14
我星期日都會去SINGAPORE, 都會PLAN去ZOO, 我只去4日3夜, 會去環球片場, ZOO, 及水族館, 想安排中間兩DAY F ...

我好同意323講, universal studio 真係唔適合約兩歲的小朋友玩, 我o地去5日4夜, 有一日玩universal studio, 入面好多過山車/刺激遊戲, 大部份有高度限制, 小朋友玩唔到. 小學生或以上比較合適.

我囡囡夠高玩荒失失奇兵的木箱飄流記, 諗住坐船仔入去睇o野好ok 啦, 點知入到去一開始勁黑, 囡囡驚到咸(佢平時係一個勁少哭的小朋友), 全程不敢睜開眼睛.  

sherk套4D都幾刺激, 我們坐了固定坐位(即唔會好似動感影院咁郁的特別位), 可以抱住囡囡睇, 佢全程坐定定睇, 好似幾enjoy.  
Madagascar Boogie! 表演好睇, 我們共睇了三次, 睇完仲可以同D"人物"影相, 不過要站在outdoor 的地方睇, 都好熱好"晒".  我們喜歡因為我o地鐘意呢套movie

Zoo 去日間的就足夠. 坐Singapore Flyer 同 duck tour 都幾好

‹ 上一主題|下一主題