用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 06-07華仁小一生媽咪 ~ Hello!
樓主: nancytse
go

06-07華仁小一生媽咪 ~ Hello! [複製鏈接]

Re: 06-07華仁小一生媽咪 ~ Hello!

hi all,

阿仔尋日放學拿著口罩, 佢話係老師派, 原來佢果班尋日一共有6個人請病假 , 佢同車3年級師兄話, 多過2個人請病假, 全班就要戴口罩

唉!呢排天氣好易令人病, 仲要撞o岩作戰期添!

大家記住保重身體(both u & yr son), 繼續作戰(both u & yr son,too).

[size=large]奸巴爹!

Hello siuming99,

I bought the SPI school bag from Harbour City.  
for your reference, please click -->

SPI
      map

Hope can help you.  

good morning.

少爺們做晒功課未?

星期六長假期第一日返學就係長週, 但我仔呢排晚晚 11點幾先訓, 日頭成10點先起床, 平時長週起床都好艱辛, 今個星期六肯定有排先叫得郁佢

markmum 寫道:
Chelsea,

he studied P1 in another school and repeat P1 at Wan Yan in the next year.  Therefore, I just wondered.....

你honey讀1年班時既制度同而加應該好唔同, 照現時制度,你honey係舊生, 第一回合計分, 你仔仔應該好大機會入到華小。

驚細仔追唔上係另一個問題, 我個人意見係如果諗住repeat就repeat高班, 因為小朋友一定enjoy幼稚園生活多d。 我仔係千禧B, 但以我所知, 佢果班都有好幾個同學係99年出世的。

markmum,

開學初期比較少, 下學期多d, 平均4-6樣, 但其實專心做, 好快可以完成。

中/英文默書, 每星期都要有。

Dear all,

少爺們上星期打果枝針, 個針口仲有冇痛?

我家少爺個針口得一細點紅色, 冇腫冇瘀, 所以我冇同佢敷熱毛巾, 因為上次都係咁而且好快冇事; 但今次佢就成日嗌痛, 唔覺意掂到就鬼剎咁嘈, 我以為佢詐嬌, 點知尋日放學佢話好多同學都仲痛緊wor。

其實過左咁多日仲駛唔駛特別護理呢

markmum,

aaaaaaaaaa.........你決定唔比仔仔repeat 哪?!

我家少爺下排中間兩隻門牙終於搖搖下, 爺爺話"mum"左去, o下     , 點做得出手呀?!

我估你地仔仔應該甩左牙, 你地有得佢自己甩, 定去叫牙醫剝呀?阿仔成日話痛又食唔到野, 點做好呢?
‹ 上一主題|下一主題