用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
樓主: BNTYA01
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

咦!要帶燈籠咩?冬冬都冇講,明天放假,咁後日仲要唔要帶?因冬冬話今日返學都冇用過燈籠。

明天見啦!

謙媽,
燒嘢食燒到喉龍痛?快啲煲啲涼茶啦!金銀花菊花茶。

不過,啲嘢食都幾salty,昨晚返屋企勁飲水。

joyce.

梓翀大個仔啦,祝生日快樂,快高長大!
我一早已買咗份生日礼物比梓翀,我明天要返工,所以叫咗姐姐揍放學時將份礼物送比梓翀,希望你唔好介意我冇親手送比梓翀啦! 咁你放學時記得捉住姐姐啦!

涼茶~唔記得燒嘢食之前買定係屋企,只係今朝一早沖杯"清熱酷"比老公飲

簡直係一個賢妻良母,你老公一定唔比你出去做嘢啦!

email address:

[email protected]

我今日好 ,比個工人激到差啲喊,可能陀緊bb,啲mood差少少。
話說今個礼拜日我放假,我比平時揍開芝芝嗰個姐姐 (簡稱A) 嗰日放假,揍開冬冬嗰個姐姐 (簡稱B)向來喜歡放礼拜二,但由於今个星期日係印尼新年,阿B又話要放今個礼拜日,我話你問下阿A先,睇下佢肯唔肯同你調,因我冇所謂,反正佢哋是但一個放,最緊要佢哋自己搞掂先。阿B問都冇問阿A,(因佢知阿A都一定要放),阿B竟話要2个一齊放,我啲火即刻冲出來,好大聲咁講:唔係話,兩個一齊放,我大住個肚,點得?有冇搞錯?!離哂譜!
阿B跟住話:咁2個都一齊唔好放啦。
我聽到更火,阿B咁講,佢真係好自私;另外阿B亦好唔尊重我安排比佢啲假,佢唔只一次係咁。
我阿媽係度,話算啦,比佢哋2個一齊放,因印尼新年,破戒1次,最多佢過嚟幫手,但我話依個係原則問題,阿B成日搶阿A啲礼拜日,咁對阿A好唔公平。
我阿媽叫我忍下,因我剛剛同佢搞咗續咗手續,萬一我臨生BB時,佢唔返嚟續約,我就有牌煩。

喂!你哋去哂邊?

依牌啲天氣麻鬼煩,有需要着番件薄啲長袖衫;冬冬都咳,食咗幾日止咳化痰藥,今日開始食川貝,繼續化痰,細妹都有少少鼻水。

joyce,
勁噃!去咗大陸玩,自己去定join 团?
你啲仔係咪食嚟日本奶粉?唔知森永 / 明治 / 雪印 邊隻好?

joyce,

我係卓悅網上訂咗明治大仔奶粉,$1118/8罐,啱啱送咗貨嚟,唸住比芝芝試下先,ok就比三女飲細仔奶粉,咁你喺边度訂架?

喂!11月9日放假,諗住去disney玩,有冇興趣一齊?

[ 本文章最後由 BNTYA01 於 07-10-23 18:55 編輯 ]

JOYCE,

你姑奶又幾好噃,咁佢咪好辛苦,啲奶粉咁重?
咁個罐底寫住 09.02.07,係咪09年2月7日先EXPIRED架?我驚掉轉咗係07年呀!
咁我開150ml,係咪要倒咗75ml水先,再倒3匙奶粉後,先再倒水至150ml架?

今日收到芝芝的入學註冊信,1月4號開學噃,係黃組。唔知到時我生咗bb未?!

喂!你哋依排做咩咁懶唔上嚟?

今日剩係收到BEENO,国話未有?

謙媽,

謙謙咁開心,嗰日拆礼物咪拆到手軟?!下年搞嗎?

好彩冬冬玩完个party,還未識得叫我同佢開個生日会啫?如果萬一佢要求,我就話11月30日學校会幫佢搞架啦!hee hee!

原文章由 EMINGT 於 07-11-19 15:15 硐表
hi

我海濱ga,你地收到beeno 啦
我地未有呀......

一早已收到啦,但國語就未呀!

原文章由 TIFFANYC 於 07-11-19 18:10 硐表

Annie,

因為今年收到好多禮物,所以對謙謙講每日只拆一份禮物,應該可以慢慢拆到12月啦! 下年搞唔搞.....睇謙謙下年表演好唔好再決定啦,其實係McDonald搞生日會都唔辛苦,反而覺得時間比較緊迫,小朋友無時間食嘢 ...

阿媽慳呀!唸住等細b出咗世,然後一歲咁上下,12月尾一次過搞3个啦!其實,都好煩,我冇你咁多親戚朋友,所以請唔到好多人,所以都係考慮下先。

原文章由 EMINGT 於 07-11-19 16:36 硐表
AH 一早已收....咁我洗唔洗打去學校問問呢??你係邊間CANNAN??

我係黄埔,你問下老師啦!

冬冬昨天正係話要帶個盒仔噃,冇其他,今日已幫她帶咗个餅乾盒返學校,佢昨晚已上床,但突然間從房走出來同爸爸講,爸爸唔知佢up咩,再走嚟同我講。

原文章由 TIFFANYC 於 07-11-26 15:33 硐表

Annie,

謙謙話冬冬今日無返學,無嘢嗎.今日學校派字卡和新書,唔洗再帶"不要丟掉小枕頭"書!

又要做聖誕樹啦.....想到要做勞作就"怕怕"啦 ...

thank you 告知!
冬冬昨天開始發燒,病毒性感冒,如今晚都冇發燒,應該明天可上學。

我老公見我今早make christmas tree,佢話好核突,佢諗住係
site喥攞啲材料整,睇下佢又點靚?!

謙媽:

今日真係唔該哂你幫冬冬交和取功課,今日仲要咁多嘢攞添,辛苦哂,冬冬本來冇燒,半夜同佢蓋被時,摸下額頭又興興地,所以冇特登叫醒佢返學,希望佢明天可返學開生日会啦!

joyce,

咁好心機write blog?!我哋有冇得睇?

我今年christmas唔搞party啦,因一个姐姐要放2個星期大假返印尼,而且我又將近38週,等下年啦!
‹ 上一主題|下一主題