用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問 西貢崇真天主教小學,好唔好 ?
go

想問 西貢崇真天主教小學,好唔好 ? [複製鏈接]

cocokan2004 發表於 16-9-17 22:41
回覆 adatang1024 的帖子

上年小一收得34個人。每班得17人。 大把位。今年剛開學既小一就5知幾多人。

崇小上年全級47人,如真是5%入英中也沒有,即只有2-3人入到英中,但官方公布至少有八個。

上年小一收得34個人。每班得17人。 大把位。今年剛開學既小一就5知幾多人。

校風一般?十分不錯。
做人至緊要開開心心 :-D

cocokan2004 發表於 16-9-18 00:48
回覆 puibb 的帖子

47人?  學校WEBSITE 有各級班照, 清清楚楚小一每班17人.

崇小上年小六全級有47人畢業,從畢業相看到的

校風點樣好一般??? 願聞其詳.你是家長?? 老師??

'入英中唔夠10%。可能5%都無。'吾知就吾好亂講啦

cocokan2004 發表於 16-9-18 23:17

我講小一.  唔係小六. 不過我知上年小五得返一班.  不過校網把5年級的班相重復放. 魚目 ...

小一非常好,十多人一班,有一外籍一本地老師做班主任。是你先說升中入英中可能連5%都無我才説出事實,官方網站有公報入英中名單,那小一入學的小冊子更實際地公開寫出有多少人入到這些英中。小五得一班又如何?黃埔葛xx上年小五小六人數也比較少,它也是一所非常好,有愛心既學校,尚且班相也沒有寫明班別如5A, 5B .有時候,未知真相、事實請不要隨便說是說非,人家辦學團體、校長、老師、甚至學生及家長也一起努力,這對學校非常不公平,也對網民不公平。

susi1024169 發表於 16-9-18 19:54
六成上崇真既如果唔係band3生,咁崇中點會係band3b?緊係收咩生,先會有咩學校⋯

...

請留意,崇中每級有四班,祟小上去既一班都無

cocokan2004 發表於 16-9-18 23:24

你都好清楚學校D野喎, 是老師嗎?

你都好似好清楚學校D野喎, 也是老師嗎?校風又知,升英中少過5%你又吾,連五年班班相也留意到。是老師但不喜歡教這校所以特登來爆料?

cocokan2004 發表於 16-9-18 23:30
回覆 susi1024169 的帖子

可能D學生係Band 1,2. 不過太留戀學校, 所以留係度做BAND 3B.  ...

Anyway , 隨便你們說吧。他中學是band 3B是事實,看不起他的中學也不需看不起他的小學吧。就是一外籍+一本地老師做班主任呢點我已覺得很難得。
‹ 上一主題|下一主題