用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2017 xmas 機票
樓主: DKmum
go

2017 xmas 機票   [複製鏈接]

DKmum 發表於 17-2-3 13:44
今年聖誕機票貴過舊年好多呀,去年BA 直航$8300, 今年剛check 直航要$11500起,5知系咪轉校后假期日子唔同 ...
Lufthansa 都ok㗎! 但我上次在 Frankfurt 轉機,得1個鐘10分鐘,但剛剛好,在同一層直行就ok, 好方便。仲開A380, D 位都幾闊幾舒服。

basbyy 發表於 17-2-13 00:55
我亞女喺 Munich 轉過兩次機,佢話 2 hours轉機就一定足夠時間,不過一定要注意下一班機嘅閘口,千祈唔好入 ...
上次在 Frankfurt 轉機不用再過 Security,  照跟閘口指示行就可以,而且在同層,非常簡單。

basbyy 發表於 17-2-13 01:31
我亞女搭過 4 次漢莎:第一次,喺 HK 入閘後就 delay 左兩個鐘先起飛,去到 Munich 已經安排好晒搭另一班機 ...
轉機真的會有機會發生任何程況,所以都打算第一年用直航。雖然貴d, 但安心d

JoannMok 發表於 17-2-21 09:15
昨天我在CX 買左聖誕倒頭飛連税$9990
咁平 ? 我上網chk 過要over 12k, 好貴呀!

3b 發表於 17-2-21 15:47
我要訂12月15日倫敦返, 回程跟你一樣, 但價錢貴GBP153, 所以仲未買, 希望可以等到再便宜些的.
...

我都係15號返,chk 咗好貴

DKmum 發表於 17-2-21 20:52
5同日期價錢可以差好遠!我女現在讀間學校Dec 2017 term break 8/12 - 30/12 直航只需$6100, 但女間新校te ...
可能近聖誕所以貴d ! 我見到阿聯酋都要9k, 要轉機,但時間合到,所以諗緊!但仔第一年又想用直航,佢有咩事佢唔識Handle, 真係心大心細

我今日出了cx 直航,要12k, 好貴呀!但又怕會越來越貴,所以都係買咗先。
BA 9仟幾好抵呀!

Yes, student ticket 仲貴,而且學生票好似冇得買回頭。

katrinafu 發表於 17-3-8 19:56
因為我是出 7 Sep - 13 Oct HKG/LHR/HKG

和 29 Oct - 15 Dec HKG/LHR/HKG
係呀!15號返貴過14號呀!

DKmum 發表於 17-3-10 09:10
我最後買了德航倒頭$6100, 呀女大了又將會是第三年,(emoji)機不成問題,見直航$12xxx, 寧可慳d錢用來補 ...
德航係平,但我時間唔啱呀!佢最遲6點幾英國departure, 仔冇放咁早,趕唔到去機場

如選BA,又太早到英國,學校冇咁早開門,有排等。第一年過去英國,都唔太放心,所以cx 12k 咁貴都要買。講真,我第一次買咁貴飛
‹ 上一主題|下一主題