用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區媽咪會報07年k1入嚟傾下
樓主: monkey妹
go

將軍澳區媽咪會報07年k1入嚟傾下 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 將軍澳區媽咪會報07年k1入嚟傾下

Hi pinkpink,

我想知你點解報梁省德?  Let's share.

醒目開學勳章

咁你首選係邊間?

我有參加試玩playgourp, 不過係新寶城個間Smart Learning, 我地有見過嗎?  我好冇記性的!  

醒目開學勳章

pinkpink,

咁你一定無認錯人!  因為成日走來走去o個個就係我個囝!   
我報左好多間, 仲未in完, 所以仲未決定讀邊間!  

pinkpink 寫道:
Funny :

係呀 ! 上playgroup時妳個囝囝仲走後來走去,我個囡就周圍爬, 妳簡左邊間呢 ?

醒目開學勳章

我想知你個街坊講左D乜野令你對梁省德無曬信心?

醒目開學勳章

I will choose 保良局方王換娣幼稚園 if you plan to let your kid to study PLK primary school.

suensuen2004 寫道:
如果呢三間幼稚園都收你o既小朋友讀K1,係你會揀邊間?

基督教樂道幼稚園
保良局方王換娣幼稚園
天主教聖安德肋幼稚園

請俾意見!

Thank you!

醒目開學勳章

Re: 將軍澳區媽咪會報07年k1入

They also accept my son.  However, their school is really very small.  

pycy 寫道:
我係呢度睇將軍澳宣道既口碑都好好, 只係校舍細左d

醒目開學勳章

我都煩緊:

將軍澳宣道(am) $440
青衣商會(am) $500 -- 已留, 因截止
St Andrew (am) $600
梁省德(am) $300
東華三院獅子會(am) $500

邊間好?  定全部留晒? (好似好side錢) -- 比D意見我呀!  

醒目開學勳章

Hi mokchingyin0910,

多謝你的意見!  但點解唔選 St Andrew?   

mokchingyin0910 寫道:
Funny,

全部留晒! 我會選青衣商會或將軍澳宣道.

醒目開學勳章

Hi pinkpink

二選一, 即係選邊間?  其實我仲有一間區外幼稚園未考!  

Funny :

當然唔好全部留晒啦 ! (好曬錢架 ! )

二選一好吧(個人意見)

pinkpink

醒目開學勳章

pinkpink

係呀, 之前我係諗住TKO淨係交留位費比青衣商會, 因為我都冇諗過宣道同St Andrew 會收!

至於區外, 唯一困擾我的問題, 的而且確係車程問題, 車$都係其次, 車程真係好長, 亦好擔心個仔唔肯自己坐校車!  但區外幼稚園第日考小學好似好D.

醒目開學勳章

joe914,

咁你想am定pm class?

醒目開學勳章

真係r爆頭!!  我決定留晒所有坑口d幼稚園以防萬一!

將軍澳宣道(am) $440
青衣商會(am) $500 -- 已留, 因截止
St Andrew (am) $600

醒目開學勳章

因為我真係未決定到, 而d幼稚園要咁快交留位費, 我都未in完!  如果最後in o個間幼稚園ok, 我根本唔須要其他幼稚園, 但係我仲未in.  

IvyChan 寫道:
唔好意思我多口講句, 大家都應該想真d真係會讀的幼稚園才交留位費, 因其實好多小朋友都係後備生, 代正式生唔交留位費佢地就有機會轉做正式生, 如果一個小朋友留3,4間幼稚園,點解唔想真d自己及小朋友想要什麼, 那又不用浪費金錢及將學位留比有需要的小朋友???      

醒目開學勳章

Re: 將軍澳區媽咪會報07年k1入?傾下

我決定放棄將軍澳宣道, 雖然有宣基小學back up, 但係間學校真係好細, 小朋友得好小活動空間!

真係難決擇!

醒目開學勳章

我未決定!  因為我留青衣商會時未收到st andrew信.  而家留兩間.  How about your final decision?  You will take Leung Sing Tak?  Will you call again PLK for a seat?

ansonbb 寫道:
Funny,

So will you take Tsing Yi as final choice ?

醒目開學勳章

區外個間仲未interview, 所以我咪要留tko幼稚園lor!  你覺得梁省德最好, 咁點解簡ST ANDREW?

Funny :

You are right ! 如果我係妳都會簡呢二間, 不過妳好似區外仲有一個choice, invterview 點 ?

醒目開學勳章

Agree.

zzzx2000 寫道:
[quote]
龍婆 寫道:
我八卦下想知道小朋友編左入下午班既媽咪, 妳地填form時有無"tick"如果無上午班的話, 下午班都願意呀, 因為我聽講有d幼稚園一見到張form話願意, even個小朋友ok都會編入下午班, 因為你願意所以佢地會留返d位比只願入上午班既申請, 唔知方王或其他果d係咪咁呢

絕對系o甘,我o米死o左囉,我號碼好前o既o麻,話我知早上full晒,比我下午班,你話啦,有咩理由會full晒o架,我仲唸住入硬添,o米隨便tick願意囉,你話我個BB唔點,你唔收我都唔嬲,話full晒就不合邏輯啦.所以以後有心讀上午班的真的不要tick願意啦.[/quote]
‹ 上一主題|下一主題