用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

Hebe ma

hi!星期五義工媽媽好玩嗎?
hebe一定好happy啦!見到你出現.

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-5 04:08 發表
唔好意 c , 攪錯左 tim

k 1 ballet 有 15-20 個小朋友度啦, 自己獨立一間房 , miss miu 一個教另外有一個 miss 係入邊幫手既 .... 個個都玩得好開心 ! 另外 k 2 - k 3 就另一間 , 又係改哂 d 好得意既名 ...

Jacob好d未呀!我個仔今日同明天都唔返學啊!

原帖由 basicjanny 於 09-10-5 21:56 發表
Jacob只係返星期一,二興趣班, 不過佢今天沒返學, 明天唔知會點呢?
miss tseng竟然會唔記得提小朋友吃野都有架? 好似有d唔太上心囉.
天日我都會提jacob自己攞野出來食, 仲要提佢用濕毛巾抺手手先. 希望佢自己記得了.
...

HEBE MA, JACOB MA

今日阿仔好好多有返學,佢"便x腺發炎",因為成日shouting關係囉.

hebe ma: hebe是否坐15號校巴去學校上課外活動?

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-6 03:26 發表
2 個朋友仔無咩樹麻 ..... 今日我番學都唔見熹熹 , 加油快 d 好番啦 !!

我有興趣,可否比d detail,例如時間

原帖由 silvia_ng 於 09-10-20 17:40 發表
各IK1家長好...

黎緊11月17號(星期二)係幼稚園美食坊, 搵家長返去煮野食比小朋友睇 + 食, 你地大家有冇報名呀? 如果MISS左冇報又有興趣, 可以PM我。THANKS! ...

大家好!我係marco媽媽呀!

有無人呀!

HEBE Ma & Jacob ma

我報了兩個星期比阿仔呀!我又介紹了亨媽來報,不過佢又係未firm啊!

hebe ma: 阿仔星期一回來時,佢同我地講比老師用膠紙打個cross係個咀,我同老公估,一定你多咀啦! 不過,乜這個年代都會用呢"焦"對付小朋友?

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-25 03:11 發表
jacob ma,

係架, 我都覺得平 .... 仲有埋校車先最方便麻, 唔係出出入入搵人帶仲煩 lor !

不過 nic ma 怕 nic nic 唔肯上我地架車, 朗逸有朗朗陪上車一定 ok , nic ma 怕 nic nic 唔肯咋, 甘會又 side $$ lor :quie ...

HEBE MA

可能啦!真係唔g.

不過,25號同1號都要返呀!同埋校車係要比半個月車費,都ok啦!好過係屋企悶.

原帖由 chickenwing2006 於 09-11-25 10:58 發表
MARCO MA,

真係仲有甘 "罰" 法 ??  會唔會用手指打 x 叫唔好出 sound 咋 ??

不過 hebe 星期一 sick leave 唔 g 真唔真 ?  一係 friday 我去問下 miss choy .... 打探下話你 g 下

xmas class 真係抵玩架 ...

hahaha

我個仔前日唔見了個file袋同書,不過昨日已經又出現返喎!

小朋友唔同大人,唔見野,好平常,再唔係寫個note比老師幫手找.

原帖由 venuscmk 於 09-11-25 11:17 發表
家遙近日常拿錯其它同學之手冊及file,又唔見杯同毛巾.
放學後衫又弄濕!!!!!請問你地D山小朋友,有冇同樣情況?

Hebe ma

麻煩你可否email上次學校去旅行d相去我yahoo個account, 麻煩你.
‹ 上一主題|下一主題