用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 09/10 小一家長交流
樓主: s991027
go

09/10 小一家長交流 [複製鏈接]

please help !!! : >>>>>

any 1A students.....

原帖由 麻鷹 於 09-9-4 09:49 發表
Elisa你好:
   返學幾日,大人和小孩都未適應,小兒日日瞓唔醒,日日趕時間食嘢返學。昨日有份數學功課---高階P12,不知是什麼功課。我亦會PM手機號碼給你,敬請留意! ...

hello 麻鷹 ,

just called you. free time pleae all me.
thanks.

原帖由 素兒 於 09-9-28 17:43 發表
係呀,所以好頭痕!但囡囡話:'如果自己搭車返學,要預多d時間,都要7:15出門口,唔係早好多.算吧啦!'佢地想早d返學玩,唔想太過遲!唉!我都唔知如果佢地自己返要預幾多時間,真係又搵日一早試搭吓!
其實車錢就差唔多,但時間 ...

你好呀? 我都住藍田, 通常校巴說3:40 pm 到, 其實都要 50 or 55 mins 才到, 有時要4:00 pm.
你搭幾号車, 你個女個名, 我在大仔口中都聽過, 佢話成日同佢 & lok lok 一齊玩.

原帖由 素兒 於 09-9-29 23:23 發表
原來大家都係藍田友,多多指教!
我地係第一站上車,回程就最後所以咪咁遲囉!
1號車

hello 素兒,
今日聽到我大仔講你嗰女, 話家姐係 sleepy pig, 妹妹唔想同佢坐, 要同佢坐, too funny !!!

佢哋都係1号車, 近來小息佢哋成日一齊玩同 lok lok, 你問吓佢, 大仔 - 亞雍.

家長會你去唔去呀?

原帖由 素兒 於 09-10-6 11:17 發表
好搞笑呀,臭橋橋仲樣話家姐,想死啦! 哈哈哈
我地最後決定唔搭校巴lu,慳返d時間仲慳返d錢!
我都有聽曉橋講同亞雍玩,仲有亞一...
今年有1對孖囝,1對孖囡,好熱鬧呀!
家長會係幾時呀,無留意到添

...

我聽我細仔講好似孖女係 1B & 1C, right.
唔搭校車, 有人接送?

家長會係 10/10, 下午舉行, 快d攞d通告出嚟睇吓.
‹ 上一主題|下一主題