用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 真開心。。純粹分享一些喜悅
go

真開心。。純粹分享一些喜悅 [複製鏈接]

Same to my kid.  She adjusted to her school life easily and happily.  She also have very good result.  I am so proud and happy on her.  

原帖由 kaman488 於 11-6-24 14:53 發表
小兒今年升上小一,好開心佢可以完全適應左一間傳統既小學,而且係學術方面既成績都幾好。希望囝囝唔好繼續努力,以一個正確既態度去學習 ! 百尺竿頭,更進一步

祝願BK既小朋友仔。。若果今年既成績未如理想,請大家繼續努力吧 ...

無錯呀, 我希望小朋友繼續好好享受呢六年小學, 我緊張的唔係他在学期內多一分還是小一分, 最緊要是他要盡責,努力及小心, 小朋友亦好清楚我的要求, 派卷返來, 我要知他係唔小心定係題目深, 真係題目深, 我唔会話佢, 畢竟天才唔多, 考第一同考第+, 將來條路分別唔大. 其實我最希望小朋友品得好, 將來唔好練精学懶.

原帖由 kaman488 於 11-6-25 09:20 發表

恭喜你呀..我起初都擔心小朋友由一間活動既幼稚園,升上官小會唔會唔適應呢 ! 但從小朋友今年既表現同成績(攞左幾張獎狀)已經令我地暫時放下心頭大石! 希望小朋友繼續以呢個態度去愉快學習。。。好好享受呢六年小學 ...
‹ 上一主題|下一主題