用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09根德園K1
樓主: Summer
go

08-09根德園K1 [複製鏈接]

因為我地返工gei主要工作係上bk . 講真, 係因為Friday, 大家都holiday mood

原帖由 jjhh 於 09-3-6 17:43 發表
你o地都真係….回覆得好快wor…

All,

係唔係Dorset今日舉行左運動會啦. 有無咩可以分享吓呢? 小朋友係唔係全部都參加團體運動, 唔會有個人比賽like賽跑咁? 又有無獎牌架呢? 我亞囝個堂哥(都係k1), 佢間幼稚園上星期係青衣運動場攪運動會, 亞堂哥參加短跑同拋豆袋, 羅左2個銅牌返屋企. 小朋友好開心呀.

gotgot,

真係唔該晒愛林呀, 佢好醒, 識得講咁多. 仲咁詳細tim . 等我又睇吓我亞囝聽日講d咩比我聽先 . 不果聽落都幾好玩咁wow, 希望所有小朋友都enjoy啦.

原帖由 gotgot 於 09-3-9 20:05 發表
雙子媽媽,

係呀,今日舉行o左運動會呀!

一開始大家手擺後面,一齊唱校歌,跟住一齊做體操,

阿囡話有四個項目,傳水樽/擺益力多樽/掉豆袋/砌臉圖,阿囡之前示範o左3個比我睇,第一個拋豆袋,小朋友要將放係籃裡面o既豆袋 ...

gotgot & cacatam

我個囝上星期都同我mention校長呢個人. 我問亞囝運動會, 老師有無叫你地練習跑步呀? 亞囝話有, 不果唔係成日練, 因為要校長架車唔泊係度先, 如果唔係唔夠位.
原帖由 gotgot 於 09-3-10 13:31 發表
COCO, Tsz Wun, 雙子媽媽,

相信佢o地參加運動會真係好開心,愛林話上o左一陣堂就唔駛上,出去玩o左成朝,佢不知幾開心!!

cacatam,

我都有問愛林有冇贏o左拎星星,佢又話有,愛林話宣報拎14粒星星時,個個都好大力好大聲 ...

cacatam

我個囝都唔好得去邊啦. 佢之前寫"B"字, 寫到好似13咁, 寫"D''字就好似畫芒果咁. 尋晚個"G"字就似6. 真係太抽象, 我唔識欣賞. 不果算啦, 呢樣野我已經tune左自己, 依家已經唔覺得係咩. 因為我相信practice make perfect, 佢地都仲係細, 遲d應該會好d架啦.
原帖由 cacatam 於 09-3-10 15:05 發表
icic...but i don't think that i'll have a chance to see
校長 la..coz i need to work every day la..BTW, how are your sweethearts hw ar?..boris wrote letter 'G' yesterday..wah..really quite horrible lo ...
‹ 上一主題|下一主題