用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁2nd in 內容
樓主: jj0101
go

陳守仁2nd in 內容   [複製鏈接]

回覆 gulolo 的帖子

我女都係,見到ek分享佐再問返先話有呢道題,而且答錯佐
中文都有唔識,今次冇希望了

回覆 甘恩 的帖子

你個小朋友真係好叻,學術題講得咁detailed!

我個女一開始淨係講佐第一個課室玩3個遊戲: 用匙羹傳遞乒乓球,用文件袋傳遞乒乓球,聽老師叫小朋友號碼鬥快拿到指定物品。第二個課室玩quiz,用中文看圖講故事(關於一隻小鳥和蝴蝶),畫family。

之後我見到你個sharing 再問返佢先知仲有中英數學術題

回覆 LGC 的帖子

家長問卷其實計唔計分呢?

回覆 LGC 的帖子

好似係玩乒乓波果時贏佐先有貼紙。我女果組輸佐,不過佢話佢冇整跌個波,係同組其他小朋友跌佐,所以慢佐。
第三個遊戲鬥快佢都贏佐。

我女覺得2nd in真係好難! 中英數都有唔識! 係咪要識曬先有offer嘎?

回覆 hosuper 的帖子

請問校長有冇話做錯幾題都有機會收呀?小朋友至少1數1英1中錯仲有冇機會? 但講故事果part,佢話佢講完老師即刻“哇!”並拍手掌。
riddle果part,佢係佢果組第一個玩,一開始唔知點玩,直接講佐個謎底出來,後尾老師俾多次機會佢,唔知係咪都扣曬分?

hppa  no need everything correct to get an offer  發表於 16-11-8 15:31

回覆 Himchumama 的帖子

前面家長分享過數學題,小朋友從未見過同類題目,我問返佢個答案,應該係答錯佐。而中文閱讀回答同睇英文電視回答,佢都話各有1-2題唔係太清楚答案。
Riddle佢第一次唔明點玩直接講佐謎底,後尾見到其他小朋友玩佐,佢先知道遊戲規則,不過其中一個要講tissue,佢淨系描述 “it is white”. "you can use it to clean when you go to pupu or vivi",可能因為佢描述得唔夠,冇人估得到個謎底另外一個係描述nurse,就應該冇問題。
So 咁樣係咪等於fail佐了

回覆 Himchumama 的帖子

好多謝鼓勵!

後日就出2nd in result, 真係有d緊張,請問係自己上網check嗎?

回覆 Lizakc 的帖子

if 800揀400,即係2揀1,但去到3rd in,400揀150-160,so 3rd in之後錄取率仲低過2nd in……

回覆 lui 的帖子

咁即係600揀300,再300揀150-160,兩round 都係2揀1

回覆 Rabbit_pigpig 的帖子

唔該你可否截圖出來分享俾大家睇下你見到係點樣既畫面?thanks

回覆 Rabbit_pigpig 的帖子

我宜家見唔到你capture出來最下面果2條link
我見到既最下面係 10 August 2016果個news

回覆 听雨眠 的帖子

點解我個app見唔到果d link

failed, 唔使煩了,哈哈!
祝大家好運!加油!

回覆 IICHENG 的帖子

恭喜曬!你三個小朋友都咁叻!
‹ 上一主題|下一主題