用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無小朋友學French,有無好教材介紹?
go

有無小朋友學French,有無好教材介紹? [複製鏈接]

原文章由 labelle 於 07-7-8 18:44 發表
I do speak French and my son also goes to 東山 ( but will change to their TST then KTO center later )

I did buy some French DVD and books from France

囡囡都報左東山(金鐘), 佢好中意spanish class, 今日會去上第一堂既french, 大家有時間交流下; 其實我都係度揾緊d learning material, 一黎可以自學同囡囡pratice, 2黎佢係屋企都可以聽多d, 因為靠once/wk其實唔夠~~!!! 多多指教

btw, 因為tst centre係新開, d班都無咩人報, 再加上有d tutor根本係新請, 所以教得麻麻(if compare with admiralty), 上星期去trial一肚氣, 所以你自己都要留意番師資, 始終最緊要係教得好, 如只為交通方便唔係最緊要; 我都住NT架.

你地有冇人試過BRAINY BABY, 佢有教BB FRENCH同SPANISH既DVD, 我睇左佢ONLINE DEMO好似都OK, ANY COMMENTS?

原文章由 cokcokmama 於 07-7-30 16:03 發表

剛剛上dangdang.com, "馬丁的早晨"DVD1, 5, 6 都缺貨了。有沒有BK moms可出讓1-4,我想試試囡囡可否看得明呢?如有Bonjour Les Amis or French for Kids,我都有興趣。請PM我。Thx!

想請教下已買左馬丁的早晨的mom, 我見網上有馬丁的早晨1,2,3...(簡裝dvd); 另有馬丁的早晨1,2,3 (dvd), 2者有咩分別呢? 另外仲有隻馬丁的早晨 (8dvd), 又係點....一頭霧水呀, 有冇人指教下呢????

原文章由 agnesaaa 於 07-8-15 10:19 硐表
Clement 媽,我係金鐘東山法文班Labeer 媽,好高興見到妳.妳現在是否冇返金鐘了?因為Raphael巳轉到將軍澳教.我亞女好鍾意佢教,所以唔知點算.現在星期六下午4:00是一位女老師教,我仲未上過.Clement 會上嗎? ...

我囡囡之前都係上raphael堂, 點知無啦啦轉左去tko...唉

原文章由 can_my 於 07-8-13 17:51 硐表
French Playgroup

我的女兒在港島區某language centre 玩
French playgroup 已有幾個月, 但因路程太遠而且即將加價(要$280/hour, 加埋車費要成3百幾一次), 所以決定試試找老師自組playgroup, 可以找人share cost

...

如果青衣我都有興趣呢, 不過就要睇星期幾, 因為existing都上緊d pg~ thx
‹ 上一主題|下一主題