用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

明天會更好 [複製鏈接]

dabbycheung 發表於 13-9-12 10:23
如果轉校去男拔一D都唔奇, 因此終屬神級名校而且第日有IB讀.

X2 If the school that he is going to change was a Band 2 school,  that would be what I have to worry about. In fact this kind of swapping happens even among those "god" school. Let alone GT!

回復 中天英 的帖子

呢一兩年真係大豐收!

中天英  係呀,連藝術金獎都攞埋。  發表於 13-9-13 09:38

舊年G5考嘅小普試今日出左成績,我個女話佢果班佢知道成績的都是B或以上,似乎成績唔錯。另外想問下有冇歷屆G5 flyer的成績?

中天英  加左Flyers嘅成績。  發表於 13-9-14 01:51

中天英 發表於 13-9-16 09:22
凡事都有開始,相信未來幾年優中運動,會有一番新景象。

又係果句;- 明天會更好。

上到中學, 運動的生態同小學好唔同, 中學的運動員差不多是半職業, 你會睇到如運動勁的中學, 其DSE成績一般都不會好TOP (女拔除外), 就是因為呢D學校好多時收D運動猛人其成績可能是BAND 3,拉低整體成績。優中一來沒有這個名氣吸引呢D猛人, 二來我想呢條路跟優才的理念是背道而馳的, 因為呢D運動強校, 佢地既策略係搵一D運動勁人在學屆攞獎, 又搵幾個尖子做狀元, 就係咁咁樣來建立名氣。

中天英 發表於 13-9-16 11:03
係呀,優中唔會發展成體育強校;但係就會改變以前乜校隊都冇嘅情況,響西貢區際比賽,應該可以有少少成績咁 ...

係呢, 係年小學部開始有水運會, 中學部有冇的?

想問下優中係咪都係英文教快一年, 數學教快半年?

中英天兄, 幾時在中學交流果開個優中TOPIC?

回覆 中天英 的帖子

想問下13 G6係咪指13-14年度G6? 我小女是13-14G6, 但佢好似未考KET

回覆 中天英 的帖子

07 G5英文成績有大躍進, 呢屆是不是即是出年考DSE果屆?
‹ 上一主題|下一主題