用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 排隊報名有感
go

排隊報名有感   [複製鏈接]

引用:大家都明白現在考學校同求學位無分別!大家

原帖由 NICOLE123 於 13-09-07 發表
大家都明白現在考學校同求學位無分別!大家會說這是學校規矩遊戲規則無人迫你去排·好多名幼如st cat .kv.民 ...

引用:聖心,聖Paul+都係冬天交form +

原帖由 lamlam24 於 13-09-07 發表
聖心,聖Paul 都係冬天交form
呢兩間俾我都排,但同st. nic 唔同級數喎!人哋仲要係龍,入咗又跟得上嘅,小學中學都唔洗再周圍排,時間同學費都慳唔少啦!

smallb2011  agree  發表於 13-9-8 00:41

引用:I+applied+creative+and+learning+habitat+

原帖由 c-wong 於 13-09-07 發表
I applied creative and learning habitat no need to queue up.

I know sn is a good school but this ap ...
exactly...

引用:睇左甘耐,其實大家並不是投訴排隊,而係心

原帖由 ozduckie 於 13-09-07 發表
睇左甘耐,其實大家並不是投訴排隊,而係心有不甘點解一間低調的二線學校要浪費各位三小時排隊!有媽媽話如 ...
其實有微言嘅並唔係單單指某一間學校嘅安排,我個人係覺得好多學校真係冇以人為本。我哋當然理解學校人手唔夠,但成件事真係可以處理得好好多。另外,正正因為有啲學校都叫有番咁上下歷史,但處理手法實在。。。有好多改善空間 :;pppp:

BABY_HEBE  如果d家長可以抽時間幫下學校做義工或做個progamma可以網上交表後及整理的話,我諗學校好樂意推行  發表於 13-9-9 21:08
Chirley    發表於 13-9-9 11:16

引用:我真係唔明,早幾年,我地排過好多間,間間

原帖由 lamlam24 於 13-09-07 發表
我真係唔明,早幾年,我地排過好多間,間間都2-3個鐘閒閒地,零晨3-4點鬼咁凍去排都係咁,無論一線定二線都 ...
零晨3,4點去排嗰幾間,請問最終入唔入到?申報,我絕無興趣咁排法,但我相信如果你答咗入到,今天年嘅家長會早一日就開始排

引用:其實不滿學校安排出post發表下都無嘜唔妥,

原帖由 kimWan 於 13-09-08 發表
其實不滿學校安排出post發表下都無嘜唔妥,各有各想法及感受!但最奇怪係有人話龍校就排通宵都無所謂但又不 ...
好簡單,只係個人衡量值唔值

引用:回復+yokeeland+的帖子 寄掛號咪唔怕寄失

原帖由 abby0624 於 13-09-09 發表
回復 yokeeland 的帖子

寄掛號咪唔怕寄失囉,我諗家長都情願比十幾蚊都唔想嘥時間排隊。 ...
非常同意

回覆:排隊報名有感

對一班覺得寄郵件甚至掛號信都唔安心嘅人八卦一問:咁你哋申請信用咭,有幾多人係因為驚收唔到封掛號信而堅持親身去銀行分行領取?

引用:回復+macmate+的帖子 这是关于事情重要与

原帖由 猴子爸 於 13-09-10 發表
回復 macmate 的帖子

这是关于事情重要与否。
除咗收信用咭我同你見解唔一樣(但唔需要解釋因為唔係呢個post嘅重點),其他我都好認同

引用:Quote:原帖由+macmate+於+13-09-10+發表對

原帖由 addisonto 於 13-09-10 發表
咁我答你,信用咭我無乜所謂,寄失左最多無得用或遲啲先收到唔會有太大影響,但係報學校係得一次機會、過左 ...
請問你係咪睇錯問題?我係針對一班寄郵遞甚至掛號信都唔放心嘅家長黎問。既然你會寄掛號信,跟本唔係講緊你所答嘅事。另外,你問另一家長你點樣冇禮貌,雖然我唔係嗰位家長,但最少响文字上,我個人覺得你嘅說話態度真係唔太友善。至於係咪冇禮貌就見仁見智,始終人人把尺都唔同。sorry,有少少離題

abby0624  冇禮貌至啱  發表於 13-9-11 09:52
abby0624  係呢,有啲人可能講完粗口都唔覺自己有禮貌架。  發表於 13-9-11 09:51
‹ 上一主題|下一主題