用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06/07年深水
樓主: wan7911
go

06/07年深水 [複製鏈接]

Re: 06/07年深水

善導好架
有5成幾學生派英中架
唔少派左去上智tim
同埋佢個視學報告幾好

http://www.emb.gov.hk/index.aspx?langno=2&nodeID=4289

有埋
1.善導
學生表現
􀁹 學生性格活潑開朗, 待人有禮, 樂於與人溝通, 在出席率方面表現理想。他們喜愛校園生活, 愛護環境, 參與各項課外活動時表現投入, 樂意為學校服務和積極參加各項社區服務工作, 具服務精神和責任感。他們亦有到外地考察交流, 切身體驗以豐富學習。
􀁹 過去兩年, 學生在香港學科測驗註中, 英文和數學兩科的成績均高於全港平均成績, 而中文科更遠高於全港平均成績。學生積極參與多元化的校內校外文化體藝活動, 在校際朗誦比賽和體藝比賽的表現不俗, 獲得不錯的成績。

2.聖多馬上午
學生表現
·   學生純樸守禮, 樂於與人親近。他們上課普遍留心, 學習
態度認真, 樂於參與學習活動, 亦喜愛學校生活。同學間
相處融洽, 而服務生亦普遍具責任感, 表現稱職, 惟低年
級學生的自律性尚待提升。
·   學校向來重視學生學業表現, 學生的學業表現不錯。學生
喜愛參與校內及校外各類比賽和活動, 並在朗誦、數學和
視藝比賽項目中獲取獎項。但學校的活動多以精英培訓為
主, 體藝活動尚未普及, 學生在學業以外的表現一般。

聖紀文、善導、荔天, 基福, 英華 (依間唔sure)都收左過百份了
真係聚哂o係依幾間庶
絲絲公主 寫道:
其實net40,要揀都係得這5間.聖紀文、嘉靈、善導、荔天及基福,男仔多個選擇英華

我小朋友未有耐讀小一
不過我有親戚o係教統局做 + 我係ssp人
所以有留意d行情
佢仲話唔計英華 (因為有直屬中學)
聖紀文,善導 &荔天派中學較好
基福依2年d派位因為係人地pm拆出黎
d成績會爭d
所以其實蝕左
雖然對小一影響不大
不過好似有d不明朗因素
所以俾我
if揀得基福
不如穩陣d揀聖紀文
聖紀文同善導歷史耐
有口碑+外評好
荔天就係善導pm拆出黎
成績都唔錯 (因為本身善導pm都係band 1)
同埋我知道善導 & 荔天個校監其實係長天中個校監定校長
到時派中一大抽獎有咩唔好彩
個小朋友校內成績好o既
都仲有得叩門丫
絲絲公主 寫道:
melodysa,
聖紀文、善導、荔天, 基福, 英華 依幾間係比較出色,收表數目亦相對多d la.你點知道依幾間學校收左過百份表?

你地報左邊間呀?
‹ 上一主題|下一主題