用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4]
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4]

Morning TinaMummy

I asked Lok Heng about Tina.  He said that Tina is in front of him when queue up for a line    .  I also asked whether Tina and him pushed together.  He just responsed that Tina is naughty and pushed him    有時佢講野我都唔知邊句先至係真。    我反而怕佢傷害Tina就真,Lok Heng佢好大力架。Anyway it'd be better for us to share our up-to-date information la.

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 4]

TinaMummy

The doctor always advised me to be quick when taking bath for the kid.  He said that I am too slow.  Besides, put enough clothes for Tina will stop her running nose.  Please note that sometimes the running nose caused by the dry cold winds only (sensitative nose) and not because of any sickness.  Hoping that Tina get well soon.

kittych0309

謝謝你,尋晚11:30左右

小朋友真係當老師係偶像,阿仔有時返到屋企會話比我知老師今日著紫色衫同裙(阿仔鍾情於紫色,對紫色好敏感),又會好鍾意扮老師教我地,又學老師要我同hb一齊排隊,有時又會叉起條腰手指指教我地,打交係唔

kcau

長紗巾包頸,用處:
一)等條頸冇咁易入風
*凍親條頸就容易傷風
*凍親個氣管就好易咳過不停
二)點解唔用頸巾咪得law?
*頸巾多數唔係全棉,小朋友皮膚薄,容易敏感痕癢
*紗巾最好,又薄又透氣又唔令小朋友痕癢
三)長紗巾size似頸巾,夠長夠

kcau

幾時都可以用既。依家就出街用多,無咁熱天氣,著左無領衫,佢就咳,我就會包番,佢就即刻唔咳。
kcau 寫道:
Central

是否好似當頸巾圍住條頸,是出街用還是夜晚訓用
thanks     
kcau

唔使急,好似囝囝咁話戒片咋,已經食埋新幹線蛋糕慶祝戒片成功添喇。到依家,可能係冬天啦(有汗出會多vv),如果半夜唔帶佢去兩三次vv,咪都係懶。早兩三個星期,佢感冒菌入腸,成日拉肚子,攪到d褲都係c,我咪比條學習褲佢著,佢話唔著,自己大個可以忍到喎。   

Cyrus123

係咪換封面先,點解唔見左Cyrus張靚仔相架?   

Cryus123
唔使咁 ,我個仔都係單眼皮(同我hb一模一樣),單眼皮有單眼皮既迷人之處嘛 。嘩!原來你係包租婆,失覺失覺 [quote]
Cyrus123 寫道:
Central:
係保持神秘呀 因為我

Cyrus123
我阿仔

pelie

想知多d有關義工媽咪既工作範圍?另外,未見有關旅遊巴的安排報導,唔知係咪有三架車?同埋上車地點如何?   
pelie 寫道:
各位參加"金桔園k1聖誕聚會"的mama請注意
現誠徵義工媽咪:每組需要2位義工媽咪,希望每組有2位媽咪能夠出席我地今個星期五個大會,一齊商討當日事情.如有興趣者請PM我啦!!

希望大家擁躍參加,我地好需要大家架意見架!!

今日明報分享

夫妻爭吵半小時  傷口癒合遲一天

【明報專訊】俗語謂「相拗唔好口」,原來亦有損健康。美國一項研究顯示,夫婦吵架半小時,會令身上傷口延遲一天才癒合。

美國俄亥俄州大學邀請42對結婚平均12年的夫婦進行研究,發現有爭拗夫婦身上傷口的癒合速度,只達沒爭吵夫婦的六成。研究結果建議,醫院應減低即將接受手術病人的壓力,以免減慢傷口癒合速度。

美國42對夫婦參與實驗

參加研究的42對夫婦需往研究中心兩次,每次停留24小時,兩次實驗相距兩個月。接受實驗時,每對夫婦手臂上會被小型吸力儀器吸出8個一樣大小的小水

Sara-mama

我都預備左份禮物去旅行喇,等埋其他聖誕禮物一齊下星期送貨。男女都好

pelie
Pl check pm.  Thanks.

上次你地咪去買C&Evelyn既hand cream既,請問你地買左咩野香味呀?買左hand cream 定係hand therapy呀?我想問下你地既意見,事關我朋友後日會幫我買呀。我未用過呢個牌子既product,淨係有印象rosewater同summer hill味咋。我依家用緊Jurlique既Rose Hand Cream,都好香好潤架,不過又想試下新牌子新味道。   

yanniecheung

綠組歡迎你。點解你e家至出黎呀?    早d出黎幫手嘛。綠組必勝    Yeah!   
yanniecheung 寫道:
多謝各位義工媽咪幫手及安排,
特別鳴謝 central & melissa
我是綠組的成員!!
yanniecheung   

ArgusMum, Cyrus123, nicki, Joy_E, Tiggie.....啡組
你地去左邊樹呀?快d報名幫手做義工媽咪啦   

ArgusMum

唔怕啦,我都會遲,同你差唔多時間添呀,我仲要過海。黎埋啦。
ArgusMum 寫道:
Central /Pelie
唔好意思,我6:30未放得工,趕唔切呀....

Argusmum

e... 我幾時做左VIP會員呀?   

ArgusMum
好想早d認識你,可惜個日大家唔同組啦。
我都好驚要好晏至到,你陪埋我啦。
請pelie及攪手搵到近mtr出口既地方傾,以便早點到達,謝謝。
‹ 上一主題|下一主題