用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

yes, me 2
原帖由 Crystal111 於 09-6-25 19:11 發表
I love SC!!!  

all,

SC 高班的畢業表演將如期進行, 快D上網啦....

smallegg,

你生咗啦??
原帖由 smallegg 於 09-6-25 21:43 發表
夢想成真...

咁~你咪好忙....

原帖由 smallegg 於 09-6-25 23:17 發表
係呀,細佬7個半月大喇,成22磅幾,大肥仔

我都唔得, 噚晚都唔得... 諗住可能未到26/6 啦, 但e+都唔得???

原帖由 0203Ma 於 09-6-26 00:53 發表
我不能 download 倒網上的功課, 說網頁條 link 不對, 你們可以嗎?

Miss 有無 你地

我地都係 30/6 rehearsal 嗰日正常返學時間, 仲要帶茶點.
要train 返個囡早D起身 .

原帖由 mermaidmom 於 09-6-26 01:19 發表
因為26號先有得download,雖然宜家已經係26號, 不過d老師已經返哂屋企喇, 聽日先啦!

reb619,

Thanks...

BTW, Miss 話畢業禮嗰日可以幫小朋友化小小妝, 閃呤呤都得架... 阿囡實會好開心....

原帖由 reb619 於 09-6-26 10:52 發表
老師講要今日17:00後先有得download

我地嗰班要換衫, miss 叫我 30/6 帶埋個紙袋返學校, 畢業禮用, 仲要交通告 & 體溫紙.

原帖由 fyeung 於 09-6-26 13:05 發表
mmak & heiheikeikei,

我都收到Miss Tse call!
6月30日要帶茶點及口罩,並要穿運動衫.
畢業禮當日都要帶口罩.

..

heiheikeikei,

停課前阿囡有講 , 佢話A4 紙袋, 我咪俾咗隻公文袋佢交差囉. 佢好勞氣 話:唔係依D吖...??  

後尾佢先話用嚟載衫, 因為要換衫, 我先明係要帶個"手抽紙袋"返學校.....
但太遲了, 剛好停咗課.. 帶唔到了....
30/6 可以帶返去了..

原帖由 heiheikeikei 於 09-6-26 15:43 發表
mmak & fyeung,
係呀 我件就係無講囉
無帶過~~~~

fyeung,

yes, 不用再帶.

btw, 30/6 你會接放學嗎??

當日阿囡 2:00p 要淄冰, 我會出去接囡... 佢話最後1日返學想留係學校耐D.....

我有D想喊...

原帖由 fyeung 於 09-6-26 15:07 發表
mmak,

紙袋之前帶左,咁6月30日唔使帶,係咪?

"家長記得帶mask."

thanks

原帖由 reb619 於 09-6-29 21:47 發表
Hi All,

今日係阿囡最後一日返學校,朝早我俾佢坐校車返學,放學我就去學校接佢,當然5少得同老師影相,都幾趕,須然在校內只影得數張,都好過"有"疾而終......呀!  介紹一個5錯既photo shooting point,就係學校對面(即澳 ...

你係咪計劃緊揀邊間小學吖??...
我建議你去"小一選校" 睇吓攞料...
出面唔只SC 一間幼稚園, 全港K3 學生 都會升小學, 你應該睇吓自己心儀嘅小學 多數收邊類學生??... 再作部署??

聽講好多KV 學生都考 SFA, 係咪SFA專收KV生, 事實又唔一定??....

其實我地依班家長都有係依度講:自己小朋友會升邊間小學??
你可以用D時間慢慢睇吓 ???
而且好多時考學校都要睇彩數, 又有好多其他嘢 要考慮??
各人都有不同選校方向...
有D家長仲等緊叩門位, 未有結果??.. 又點答你呢??
嗱~我1st choice 揀女校, 如你小朋友係囝囝 我講出嚟都無用啦.係咪??

BTW, 幾年前我在BK見過有位SC K3家長開咗topic 問: 大家畢業之後會升邊小學??... 純粹係想交流個種咋~~
但俾BK D人鬧到飛起... 話班SC家長係度曬命, 又鬧佢地霸住幾間名校位, 唔放俾人??
所以在BK 如果唔相識嘅人問, 我本人基本上都唔係好敢答??.. 希望你明白.

我份人比較直腸直肚, 只想分享經驗, 請 不要介意...

原帖由 mark2006 於 09-7-1 10:07 發表
Hi all,
  Im a K1 parent in St Cat,may I know more about the primary places allocations result of K3 ST Cat students. I tried my best to look for the reference in this forum and website. I have no ide ...

.......................................

me 2, 好surprise居然有一份小小的graduation gift, 有學校名, 又有隻咩住SC書包嘅相架, 用嚟放阿囡畢業相真係好呀!

原帖由 mermaidmom 於 09-7-4 02:09 發表
SC好周到呀, 好surprise居然有一份小小的graduation gift, 有學校名, 又有隻咩住SC書包嘅相架, 用嚟放阿囡畢業相真係好呀!
睇番個portfolio,  睇番阿囡成長d點滴, 不經不覺, 隻小手掌已經大咗咁多, 童年過 ...

我囡行完畢業禮好開心, 返到屋企仲叫我俾套小學校服佢著, 佢話要讀小學啦.

一DD咁多傷感都無.....真係有無搞錯呀??

Hi parentslove,

Zoe 係最早 9:30am 嗰場, 你地幾點??

原帖由 parentslove 於 09-7-7 00:27 發表
The graduation ceremony was great and all our children are so mature now for the next stage.
After the party, they played around and took photo in the square of City U.
The most touching part we thoug ...

我地第一場, D Miss 好忙, 唔俾影相...
頭先在又一城見到D家長, 又係尾場, 佢地影咗好多相...
你地就好lu....

原帖由 Karen8888 於 09-7-7 14:39 發表
我個女畢業表演係昨日下晝, 他們跳得好好, 雖然因為停課而少了彩排, 但每個小朋友都做得很好, 好感動, 抵每人都有一個大kiss
我個女重同左校長, nursery及lower班主任影相, ...

all,

係咪開定新topic呀??

Topic 名 ??... 有無好提議??

原帖由 fyeung 於 09-7-7 13:27 發表
mmak,

我地小朋友大個囝大個囡畢業啦!係咪開定新topic呀??

Hi smallegg,

仲咁齊人tim ar... 好羨慕呀....

本來想同校長影相, 但打完招呼佢就速閃.....
睇得出佢地好忙, 第2場D家長+小朋友 都開始到... 好多人...

原帖由 smallegg 於 09-7-7 22:33 發表

最好心係阿囡喺nursey,lower同upper班嘅班主任喺齊度,影齊哂

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡

好唔好??

大家仲有無其他提議??

原帖由 fyeung 於 09-7-7 22:18 發表
mmak,

2009年幼稚園畢業生   or
SAR BB大個囝大個囡
仲有咩好提議??
‹ 上一主題|下一主題