用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請幫忙...我會感激不盡
樓主: 1649
go

請幫忙...我會感激不盡 [複製鏈接]

搵人教好過自己教.阿女以前都係咁,依賴晒我,小小難就吾做問我架.而家返左託管,做野快左,溫習埋先返屋企,成績一路咁上緊. 媽咪既角色=工人阿四..可憐..

原帖由 hisukilo 於 10-9-29 08:47 發表

我咪係禁,我都覺得好辛苦呀!做2樣功課都要3個鐘,超慢,日日都係禁,功課真係唔多,唔洗點用腦都係禁,晚晚等我返屋企,根本唔想做.
...

可能幫你吾到啦,佢既託管,直接係學校既機構既,即係只收佢學校既學生,同埋用返D課室既.不過介紹你如果係灣仔區有浸信會同聖雅各都好好既....其他呢類既機構都有架,不過好難入..

原帖由 KittyWang 於 10-10-6 16:25 發表
可以PM 我你個間託管嗎?我都有同樣的問題。所以想搵間好的託管。 多謝 !!

跟小朋友功課同默書,真係好花時間.我而家2個一齊教,真係明白D補習班1個導師跟咁多個係吾得架.佢地返來我都要同佢地CHECK多1次功課先得.有D視藝同常工個D仲要係LUNCH同佢搵定料,返到佢俾佢做架.而家都有D心得,默書要分7日溫,每日溫1至2段,重重複複咁,解埋拼音同中文字D型點解.SO FAR都KEEP得幾好.下WEEK考試,我1課英文都要分3晚溫,每晚半小時,重重複複,咁希望佢地記得LOR~~我都仍然BUY去補習社既,我錄晒D電視WEEKEND上午睇ONLY...
‹ 上一主題|下一主題