用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

fionayeung,

我囡囡同你囝囝同一架車囉 唔知會唔會同一班呢

fionayeung,

禁遲覆你, 因我好忙
我嗰日要返工, 請咗半日假, 應該1:00pm到學校. 你會幾點到

仲有8日就返學啦   好緊張呀   
我想問31號同1號, 係唔係兩日都要返  

你哋4號會唔會陪小朋友返學

fionayeung,

未呀. 至從上次打過電話黎, 之後都冇收過啦. 我想30號校車司機會去學校, 到時confirm啩

fionayeung,

係呀, 係張校車list到見唔到   需唔需要打去學校confirm下呢

fionayeung,

唔該哂 明天見

上午:

K1A

K1B

JadeCheung-周子琪
Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣)
W&JMaMa - Wills Chiu, 趙叔賢

下午 :

K1A
SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
jenjen/Natalie--女--MAR21--(西貢)

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢)

fionayeung,

昨晚葉太打比我, 問我星期一緊唔緊車返學同confirm時間上車, 之後佢冇講其他嘢,我都唔知問佢咩嘢

我鄰居都讀K1,佢架校車可以上到半路,唔需要過馬路,比較安全,但我husband話,葉太同學校有聯繫,所以唔需要擔心. 我想我會試1個月,如果唔OK,我會考慮轉車.

我食飯啦,下次再講

fionayeung,

我都會跟車.

AveryMak,

我囡囡係香蕉組, 但唔知係邊個老師嗰組.

適應日, 第一日我帶, 第二日老公帶, 昨日就我帶.

11月家長日, 你會唔會去呀

上午:

K1A
viennamami-Vienna/鄭雍穎--女--JUL12--(Whampoa)
hin3636-Lo PakHin--男--Mar6--Yau Tong

K1B

JadeCheung-周子琪: 星星組
Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣):彩虹組
W&JMaMa - Wills Chiu, 趙叔賢
Wesley-Lam /林昊言 -- 男--OCT06--(Whampoa )
Herbert Bei / 裴耀楠--男--(Tsuen Wan) -- 彩虹組

下午 :

K1A
SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
jenjen/Natalie--女--MAR21--(西貢)--香蕉組
AveryMak/Avery--女--JUN22--(荃灣)

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢) - 星星組
fatherj/Raphael - 男 -- Sept26 - - 星星組
sunsunmimiqq/Chloe Tam - 女

fionayeung,

今日唔該曬你      

你今日跟校車, 路線同昨日一唔一樣呀

AveryMak,

家長日, 放假, 生日會等等, 貼係手冊最後嗰頁.
我囡囡同你囡囡一樣, 問佢今日老師教咗什麼, 佢都係話唔知道. 我睇完各家長d發表, 問佢係唔係踏咗單車, 佢先至話係.
之後佢就講, "請問你"咩咩, "請問你"咩咩, 原來老師教咗"請問你"

fionayeung,

昨日老師已經收咗本手冊,今日見到本手冊貼咗相同明天帶一張生活照回校.

fionayeung,

唔該哂 我囡囡開始習慣學校生活, 唔會再唔想返學啦
我囡囡今日話要帶檸檬茶嗰盒返學校 (飲完要洗乾淨) 做燈籠, 你哋小朋友有冇講呀 係唔係聽日要帶返學校呢
佢仲話剪開嗰盒洗tim, 都唔知真定假  
今日囡囡講普通話 "小朋友午安","老師午安"

我剛剛打去問咗老師要唔要帶檸檬茶嗰盒返學校, 老師話要帶, 仲話要信小朋友 我問點解冇寫手冊, 因為想小朋友自己講.

其實係我囡囡飲完檸檬茶時講, 如果冇飲, 佢都會唔記得講  
不過唔記得帶唔緊要, 今日老師都會再提小朋友. 我想下星期先做燈籠

fionayeung,

我剛剛打過去問咗學校, 佢哋話最好到學校一齊集合, 比小朋友覺得係同同學仔一齊去旅行嗰仲feel. 到離開就可以唔駛緊車返學校啦 :

係呀! 我囡囡都有話, 信佢啦! 但唔知幾時帶返學校   
‹ 上一主題|下一主題