用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Jolly Kingdom VS Little panda
樓主: ppig
go

Jolly Kingdom VS Little panda [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我兩個跟Jolly 兩年半~
兩年半無轉過老師!
大嘅臭脾氣,但老師第三堂已經了解到呢個仔,學校老師搞唔掂佢,鬼仔搞得掂 (導師係博士評估後安排嘅)!阿仔鍾意返jolly,唔俾cut,而當初作親文都喊,半年後已大有進步!

個細嘅上咗兩年phonics,遲d都會上five fingers (writing),唔同導師,又係好錫佢

我唔知咁好唔好,但我就好滿意,因為當初只係想多d機會講英語,估唔到搞得掂大腦便秘嗰個大仔!

ekhc    發表於 17-11-16 01:21
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

IDS 發表於 18-2-2 09:42
請問你係沙田那個center?
ikea 樓上
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

little_kid 發表於 18-2-7 14:54
你phonics 一星期上幾堂?另外,oral workshop 有無上過,好唔好呢?
twice/week
無上過oral workshop呀
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

little_kid 發表於 18-2-7 17:49
一星期兩天需要兩年半完成?我仲打算只報一天。
年半至兩年,要因應孩子進度,個別可能會快少少佢地嘅特點係,可以人人進度唔同!

恐龍家
‹ 上一主題|下一主題