用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 如何教寳寳百科知識
樓主: chunmame
go

如何教寳寳百科知識 [複製鏈接]

Re: 如何教

ZoeTse,

我用的是卡紙,5X15吋,即與書中的size一樣,是向做印刷的朋友訂的,他已經幫我cut好,係放不進folder的.我的保存方法是: 於卡後順序寫上號碼,然後放在盒裏

請問你可否問一問你的朋友仍會幫忙造5 x 15吋size的咭呢?  因為我最初都是從tina那處print出來用,而且每張都會自行過膠先至比囡囡看,有個別的就會放進膠folder內比囡囡看,其實材料費都不是問題,我現在遇到的問題是想再減少準備的時間,我早幾個月都用marker寫在咭紙上比囡囡看,但那咭紙的size是A5的,只是平日袋住D咭仔+marker出街見到D特別的就即刻寫出o黎比囡囡看,但始終size太細了

請問你介唔意介意幫我問o下你的朋友啊。等你的回覆。謝謝
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

woodsoil,

你整住0-50 (51張咭) 用住先囉,減少d都得o架0-30得唔得? 跟住淨返果d咪每日偷自己lunch時間的10分、8分鐘o黎貼囉每日貼4、5張,好快就攪掂啦。

又或者用marker係白紙上點上o黎都得,冇咁靚之嘛咪一樣用得。我自己初時都係整o左0-50 o黎用住先,依家都係諗緊方法希望可以減少前期準備的工作時間,因為每日得兩三個鐘對住囡囡同埋個細囝,時間真係好鬼緊o架 (其實就唔夠用tim)。

p.s. tina個網有得print D 點點出O黎用喎,點解唔係果度攪呢? (Sorry~因為我冇看前文,唔知係咪冇colour print!)
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

ZoeTse

我可以試試問我朋友,但我是自取的,地點在葵芳,你方便嗎??
如果唔方便,可能就要多花費幾十元call van 仔啦!
而且min.幾百張起,你看看是否ok?ok我先比資料你!!

葵芳都ok的,雖然都係要專程渣車出去拎 (因我住及工作都是在元朗) 但如果佢可以幫到我呢,我都會落order啊,因為真係幫到我慳返唔少時間 (print + cut + 過膠 + 修邊)。

我想知佢整500張、1000張的價錢,真係唔該哂。
‹ 上一主題|下一主題