用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 請問今年是否有很多學生退校?
樓主: 小兒兒
go

請問今年是否有很多學生退校? [複製鏈接]

小兒兒,

我好高興在這兒認識你, 我個小朋友都係FS2, 我好認同你的說法, 今年實在太多太多問題發生, 令得家長非常不滿.....

你講那堂公開課, 我都在場.... 其實這一年每一次的公開課, 那個"女人" 都會用同樣講法去帶家長遊花園, 簡直浪費家長時間, 又沒有讓那位任教的老師去回答提問, 真的好討厭... 所以我們一群相熟的家長都早已決定唔問問題了...

小兒兒, 可否PM我那FACEBOOK 的連結?  另外, 我會PM你, 好想同你SHARE 今年的問題..

剛剛入來睇返呢個TOPIC, 我覺得好氣憤!

正如"軒 MOTHER"所講, BK是一個公開的論壇,任何人都可以隨便發言/暢所欲言/說三道四,而不需核實身份,他/她所講的可信嗎?我都好認同, 因為我都唔排除學校方面會利用"家長"身份去回應, 我亦知道學校係有職員上來這裡巡視的.

家長會討論區是要用真正身份去LOGIN, 對一些敏感問題, 本人實在不敢去發表, 好擔心小朋友日後會給校方清算, 請問各位有何討論區可以介紹給我們交流呢? 至於話直接向校方提問或查詢, 我都打過不少電話到學校反映, 結果...........唉...........

小兒兒, BIG-BOY 和我都係FS2家長, BIG-BOY 更與小兒同班, 相信問題只有我們才知道. 在校內碰過MS. SO , 她都說今年FS2問題特別多, 校方係知道的..不過問題到現在都一樣存在... 看來大家期求平安渡過今年算吧!

BIG-BOY,  
我與同班大約十個家長有聯絡, 都知道今年問題好多, 特別係那個所謂"班主任"...如果你都想與我分享, 請你到"親子王國"那邊PM我, SORRY.. 我在"教育王國"的PM 不能用...CU

你講得無錯, 真係好黑暗...

有家長致電投訴過的小朋友, 真的不停遭老師留難玩弄, 正如你所講, 咁記仇既老師真係誤人子弟, 家長都好擔心影響小朋友既成長, 老師理應係學生們榜樣嗎?  坦白講, 我地小朋友及家長今年真係捱得好辛苦...

原帖由 fongyuen 於 10-4-14 12:38 發表

照你咁講,都幾黑暗喎,連俾吓意思都會俾校方清算。係咪有實際例子呢?如果真係有啲咁記仇嘅老師,咁真係誤人子弟囉。

其實,係咪唔可以同校長反映架?會唔會都秋後算帳呢? ...

好多謝你的意見, 我會與其他家長一起分享你的提議

原帖由 qq_dad 於 10-4-14 12:46 發表
Hi rubyhappy2,

I think it may not worth being angry if you know that Logos PA members’ privacy is being protected even if they posted at Logos PA Forum.

The School or other readers will not know  ...

Ms. Chan 已經找過很多次了.... Ms. Chan 係最HELPFUL 的一個.... Ms. So 只係學校活動中見到, 她主動來問我地意見

原帖由 風雨同路 於 10-4-14 14:38 發表
FS 2 的家長聯絡主任是陳老師,不是 Ms So,建議你們找她談談。
‹ 上一主題|下一主題