用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會小學 - 10 & 11 Oct - 1st interview ...
go

港大同學會小學 - 10 & 11 Oct - 1st interview [複製鏈接]

醒目開學勳章

是啊,不過負責生命教育那位大聲了些,何主任最touch,比負責講對外交流的那位女副校長觸動我更多

就算另外一位教程的副校也很好,可能都是爸爸

原帖由 TongSzeLai 於 09-10-12 14:19 發表
當日小一簡介會,主講生命教育的那位老師和何主任最打動我,最有共鳴

醒目開學勳章

上一個校長係就係在"校長"呢個位置上做了一年
但是由副校升上去
所以唔可以說做了一年
雖然,校長這位置很重要,但對一間已上軌道的小學,除非面對教改等重要變更
否則其實也不是太大問題,不要將問題無限放大
我始終欣賞學校的方向,只要現在這位校長能堅持下去,我覺得ok

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-14 12:28 發表
傳言既野, 真係唔可盡信
陣間又傳不停做project份份一千幾百
陣間又話上個校長只做左一年
陣間又話上年走左廿幾個老師
今期變成2500份申請............
有時真係只可以用"啼笑皆非"黎形容

舊年數字其實無公開的, 我 ...

醒目開學勳章

Sorry

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-14 14:21 發表
對, 任校長係由副校長升上去
錯, time flies, 我女入小一時任校長剛升校長, 轉眼已做左校長3年(06-07, 07-08, 08-09), 其間副校長的確有改變, 而家既吳副校長之前一直係主任, 謝副校長就係請返黎既(今年係第3年?)

c ...

醒目開學勳章

原帖由 bobee 於 09-10-14 13:03 發表
rumors are very scary and they can distort the image of the schools.  anyway, i love this school.  I can feel that the teachers have hearts and unlike the traditional schools-push push push and asking ...
‹ 上一主題|下一主題