用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進
樓主: 芝娃娃
go

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進 [複製鏈接]

Re: 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

保重身體
heiyanhei 寫道:
各位媽咪,我同浠浠暫時要休養生息,今次復活節活動不參加了,遅些再重出江湖.

April 08 馬安山飲茶 and 馬安山公園***

芝娃娃 2a1c

Vincent媽, 請提供酒樓名稱/位置和時間 (Dominic要12:30後 )

Thank you Vincent 媽咪, 映山紅我去過 , 我覺得好舒適

今天有頒獎禮, 彥彤只能提供以下資料~

A班 :
黃柏森(進步獎)
邱子瑩
高柏如
韋基晉(吊飾獎)

B班 :
陳靜陶
林偉庭
李嘉曦
王浩雲

幼兒班 :
陳諾穎

應仍有錯漏, 可以補充嗎?

Hi julia,

Long time no see

BB乖唔乖呀?

知唔知幾時要背金句?

天軍媽/YCWPS,

我相信今天已經開始背金句, 但彥彤留意唔到. 你們可以報料嗎?

YCWPS
A班好少人返.
段片好感動呀. 一家三口的見証.
你明天去沙灘嗎? 見幾點呢?

YCWPS 寫道:
Hi VincentKenneth,
Thanks.
昨天多唔多人返?
播咗段真人真事片未呀?我好想睇.

YCWPS

最近健x士紙巾廣告的深情對話, 就是她們兩母女.
YCWPS 寫道:
Hi VincentKenneth,
Thanks.
昨天多唔多人返?
播咗段真人真事片未呀?我好想睇.

YCWPS

YCWPS,
可以泊建新中心(畔溪對面), 或再入d的錶位. 再唔係可以泊浸會醫院.

ChunYinMa,
之前是有通告提過訂校服.
不過印象中亦有通告提過下星期只是放星期二, 今天改了嗎?

另外, 請問有沒有人有多一張入場券? TKS.

JuliaCheng,
Pls check pm.

JuliaCheng 寫道:
請問有無人有多一張今個星期六既入場券??我想帶埋婆婆去

我無訂到, 因為彥彤細粒, 所以仲o岩著...有d擔心, 唔記得佢會長高. 到時先算了.

畢業典禮, 入場券寫著請勿拍攝, 請問有人知道校方會拍攝嗎? 好可惜啊.

ChunYinMa 寫道:
芝娃娃

想你昨晚已看到通告了星期一是特別假期.

真的有通告提過訂校服? 我完全無印象更無訂到. 你訂了沒有?  其他媽咪訂了嗎? 可否現在補訂呢?

大家已經開始留意小學的派表/開放日時間嗎? 如有update資料, 可以分享一下嗎? Thanks.

kit long,

係呀, 彥彤是其中一個8月的生日同學.

Dominic,

Thanks for your key-chain    

Happy birthday to all children   

新一期家長班又開了, 頭三堂講師係曾立皇, 好吸引...令我又想重投家長班懷抱

彥彤話校長驚佢地中暑

所以星期五會改去何文田文化博物館.

原文章由 heiyanhei 於 07-7-4 21:40 發表
芝娃娃:今日收到通告,星期五原來係去沙田文化博物館,彤彤有冇講同學仔請假的事,浠浠話b班星期二有九個小朋友請假,星期三仲勁有十一個,a班情況會否好些.

彤彤只知道A班有兩個同學請了假。

‹ 上一主題|下一主題