用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進
go

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進 [複製鏈接]

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

HI all mums,

開學喇, 學校發生了甚麼事, 現在仔仔女女大個可以表達多點了.  

Dominic,
你今朝遇見彥彤, 她有沒有跟你打招呼呢? 我還未知道她進了那一組啊.

Re: 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

彥彤話今日無分到組, 可能她無留心上堂.
佢唔知自己跟邊個老師.

淨係話派了五本書(放在家中), 老師請食野和無功課做.

你們的小朋友呢?

彥彤同daddy講, 老師要她帶相, 但不是參加了影相計劃便不用帶相嗎? 我沒有準備啊.

請問有沒有人知道?

ChunYinMa,

啊..原來如此, 唔該晒.

我問彥彤跟邊個老師, 她說有好多個老師, 所以連跟邊位老師都未知.

露比,

景熹所記得的女孩子, 全都是高飛組啊 :

但她的好朋友鄧曉賢離開了A班, 彥彤第一天離遠見到她時, 好想流眼淚

hi all mums,

請問放在家中的書, 甚麼時候同小朋友閱讀?

ChunYinMa,

你咁細心, 我好愛你呀 :

8/ 如果回條需要交錢, 請把金錢放入信封, 回條貼在信封外面.

dominic,

今天有問彥彤, 她說老師有叫, 我問她為什麼不告訴我, 她說,"你地自己整喇!" 我都唔清楚點解咁講, 可能以為老師講既野我會知道? 要再教育 :cry:

彥彤又話要貼相, 佢話貼d唔係宣幼既相. 但無講貼係邊, 你地知唔知是甚麼?

gugu,

如已參加photo計劃者而又唔急用手冊(for personal purpose), 便可以不理.

如果急用手冊, 就有無參加photo計劃都要貼相在手冊, 好等學校蓋印.

hi cpy,
是要自己寫返個"4"字上去架.

94075702,

Tel no. ~ 我問過老師, 如果手冊已提供便不用再提供了.

相片 ~ 我已參加了photo plan, 打算到時先貼手冊.

hi VincentKenneth,

小女何彥彤是第六張檯(即第六組的意思嗎?)

她與梁睿明, 李婥芹, 何承謙和吳景熹一起~彭老師.

ChunYinMa,

我代ACWL執筆 ~

首先小朋友入課室排隊, 老師要學生拿住自己的file.

第一關~有native老師問學生少許問題(如what's yr name?)

第二關~到老師的檯, 考學生(不同處/應變/算術/串字)不等.

第三關~見校長, 傾計. 走時講多謝/再見(因可能有糖).

ACWL 想同上2B家長講, 李老師請假, 由鄭老師代課一星期.

ChunYinMa,

因為我只是代ACWL執筆 ~

YY媽咪,

請問完成音樂班後, 會繼續教授樂器嗎? 如果學鋼琴, 可唔可以在校內學, 而不用再在外面找?

謝謝你的資料

我k1無日日溫書, 都是記起才溫.

今年會溫習密一點, 我將手冊上的日子和week幾, 填在家中的幾本書上, 跟進返每週學既野(問返彥彤書本上的東西, 真的是學過, 成篇英文唸了出來); 其餘認字/會話(家中無書)只可溫手冊上所有的.

heiyanhei/CPY,

張心心卡不用交.

只要請小朋友畫/寫上他們最要好的同學是誰便可.

只在教導他們要與朋友和睦.

Dominicleung,

我只是根據彥彤所講...

如果真係要交請通知

彥彤對睿明的卡愛不釋手, 她說好靚, 還把它填上了顏色

Thanks chunyinma

真係對唔住呀

彥彤而家先同我講要帶.

今年旅行也是daddy帶, 我因工作請唔到假, 感到萬分傷感
希望k3最後一年可以去得到.

94075702,
彥彤祈禱後都會感動流淚, 你跟天軍祈禱時, 他有沒有流眼淚?
‹ 上一主題|下一主題