用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 請問waiting list ,有消息嗎?
樓主: shirleychan
go

請問waiting list ,有消息嗎? [複製鏈接]

雖然我不能回答大家, 既然在此不斷打探, 估估吓 ......, 點解唔試一下所謂傳聞的方法 ? 做咗又不會損害他人, 機會係要爭取, 成功係要不斷嘗試.
** 以上純粹個人意見 ! GOOD LUCK !

原帖由 chengwaiking 於 09-6-14 11:57 發表
我冇呀!不過有人話唔寄信就一定唔會call你,唔知有冇人是沒有寄信而又有call你(waiting list)呢?請分享.

好明白大家的感受! 當年囡囡 P.1 開學頭半個月, 亦有同學轉去更心儀的學校, 此時後備生便會收到學校電話通知有位. 所以學校只能說現時已 FULL.

通常家長寄信都是以掛號形式, 所以學校一定會收到, 如果仍然要學校回信說收到你們的信件, 是否 ...... 有點兒 ......

原帖由 hinhinmami 於 09-6-27 18:01 發表
非常同意!!對我們這批很有誠意的家長來說,總是希望有個具體一些的答覆.我知道有很多家長不斷寫信去這間學校求位,我也是其中一位,但信就像石沉大海,學方連一封類似'說收到我的信,學位尚在處理中'的信也不回,連這點禮 ...
‹ 上一主題|下一主題