用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 40網荔枝角天主教排第2有機會嗎?
go

40網荔枝角天主教排第2有機會嗎? [複製鏈接]

Re: 40網荔枝角天主教排第2有機會嗎?

Bowiema,
旅港開平不好嗎? 係未程度差D?
但佢大附屬中學噃...

bowiema,

我個姪仔今年(舊年)都入咗海帆(又係叩門入),佢都讀得好辛苦喎! 小一下學期就要學乘數o忝! 係唔係呀?

你對海帆有咩意見呀?

Bowiema,

你個仔讀邊班呀! 我姪仔都未要背喎!
咁你個仔跟唔跟得上海帆D進度呀! 我姪仔而家放學後由5:00~9:00補習先開始跟到少少咋!  4啦!我亞仔今年入小一,我都好驚呀!

:cry:

Bowie,
唔係呀! 我個仔而家等大抽奬呀!我係NET40,有好多學校揀,海帆有約10個位給NET40,不過我冇放海帆响頭5名呀!但係叩門時就好考慮嘞!

希望你亞仔聽敎聽話,幫媽咪省番D補習費,比心機讀書啦!

當然甲一、乙一都係揀英華啦! 因為我仲有個細仔跟尾,抽中唔駛煩咁多,一條心比心機去跟好亞仔d成績就得。
承你貴言啦!

我相信機會好大喎!

咁你乙二揀咩呀?
我揀咗愛德呀! 得10個位左右咋。

各位,我乙四已經柬旅港開平,係未好on居呀?
有d人話旅港唔好,而我就貪佢有聯係學校...
亞仔比心機d考前d,上中學都唔駛煩嘛!
我咁諗啱唔啱呀?   

WONGWONG,
咁你乙三揀咩呀?
我揀聖安德烈呀!
你話旅港開平好,我都放心d。

J&Amon,
40網冇得揀油天喎! 大角咀同海帆就有,我排咗佢乙七。

我揀乙二愛德都係有好少位,不過見佢好似同長天有聯系,舊年有成40人入長天,所以已經排咗佢乙二了。

Bowiema,

請問你親戚是否故意揀呢旅港開平o架?

我諗好多人會揀'聖安德烈'响第二位。

我都驚no. 3 揀'聖安德烈'會冇行,所以跟住放'旅港開平'no.4,諗住穩陣d嘛!

Bowiema 寫道:
J&Amom,

甘少中上旅港中學, 我聽我親戚講, 因為果d成績強勁既學生會choose d比旅港中學更勁既學校, 所以先得10個人到上佢地既中學, 不過佢就話其實全級頭30名都可以優先choose旅港中學.

我由上屆p.1媽咪聽聞係頭60名可以入旅港中,所以至揀佢咋噃! 上小學部網址又冇post到派位結果。唉~ 好Q煩~ 仲要等3/6先知result。         

咁都好d。 不過5/6年後又唔知咩境況。

旅港去年有51%上band 1。

WongWong 寫道:
[quote]
2fungs 寫道:
咁都好d。 不過5/6年後又唔知咩境況。

旅港去年有51%上band 1。

你係唔係睇親子週刊呢.    因有講旅港有幾多 BANDING 1.[/quote]

我一向都冇睇書,因為覺得要咩資料都可以上網找到,尤其d度BK d媽咪,d資料仲update,仲專業。   
‹ 上一主題|下一主題