用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 兩間都有offer, 陳守仁定真道?
樓主: Lsfjoey
go

兩間都有offer, 陳守仁定真道?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+cat_house+於+15-03-13+發表

原帖由 lightingchung 於 15-03-13 發表
如果唔計地區,我揀陳守仁。如果我住將軍澳,我揀將軍澳

引用:Quote:dickson88+發表於+15-3-13+17:37+顏

原帖由 mcl203 於 15-03-13 發表
http://www.plkctslps.edu.hk/students-student_sspa-2012-2014.php
1/3 去顏寶玲

回覆:兩間都有offer, 陳守仁定真道?

TSL好似flexible些。
真道唔呈分,想轉出去也許不易。但小朋友家長冇升中壓力,人都鬆啲。
睇你進唔進取了。

引用:TSL有咩優點係真道不及的?願聞其詳

原帖由 teambuilder 於 15-03-13 發表
TSL有咩優點係真道不及的?願聞其詳
唔知蕭阿姨得唔得閒出來答兩咀俾啲意見

silvia_ng 發表於 15-3-13 23:55
嘩,我直頭好似聽到你呼喚咁喎

拿,我冇細路讀真道,我唔評論。但朋友既朋友(即係道聽途說) 話細 ...
就係要前輩你現身說法先有說服力嘛

引用:Quote:原帖由+boyboy_mama+於+15-03-14+發

原帖由 silvia_ng 於 15-03-15 發表
我兩個唔洗補英文,可以流利到兩兄妹鬧交用英文。哥哥發音較英國音,呀妹發音較美國音。即係咁,同一個呀爸 ...
叻呀

引用:Quote:原帖由+siden+於+15-03-15+發表叻呀

原帖由 silvia_ng 於 15-03-15 發表
你上次見到佢地,有冇聽到佢地講英文係有啲唔同既分別?Teresa個孫果次係美國返黎都話佢地講得好似外國人呢 ...
所以我咪驚為天人,有冇機會對個襯家

引用:Quote:mcl203+發表於+15-3-13+17:42+http:/

原帖由 bbb330 於 15-03-29 發表
TSL 小六考中成績一般, 但他們收取的小一應該大部份都是top students, 為什麼?
...
近兩年收的好勁。

早年未出名時收的學生未必係最勁果批。

正路來說我估升中成績幾年後更好。

‹ 上一主題|下一主題