用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 考數學,已識晒都做唔晒
樓主: IloveJJ
go

考數學,已識晒都做唔晒 [複製鏈接]

IloveJJ 發表於 15-1-9 10:16
我知佢點計,佢就係慢囉!佢做乜,都係睇完題目,定一下,先會郁,佢做乜都係咁。咁有咩方法練快啲?我已花 ...
慢慢哋幾好, 做乜都咁急, 會易有高血壓同胃病。你睇啲烏龜咁慢, 有百幾歲命, 長命百歲。

IloveJJ 發表於 15-1-9 13:24
我就係唔想再做多啲,驚佢厭惡,但6x分,又好似忟忟地咁,剛睇到隔離post話,小一至四都9字頭,到小五得返7 ...
吓, 咁6X又真係大鑊咗D喎, 仲以為係8X你仲唔滿意果種。BTW, 我囡囡都唔好得你囝囝幾多, 做得晒都得7X, 佢成日計錯數......

不過, 佢好樂觀既, 一定有位讚到自己, 例如:媽咪, 前面雖然錯好多, 但文字題啱晒喎 (因為上次測驗文字題錯晒)

IloveJJ 發表於 15-1-9 13:59
嘩,如果8x,我要買隻嘉美少爺雞還神啦!舊年小一,數學7x,佢都全級10,老師話因為中文常識拉高, ...
咁睇嚟肯定係你學校份卷出得深了。我屋企果隻天下無敵既豬頭, 小一數學平均都8X, 今年就次次測驗7X, 最後一次測驗, 我親自出馬醒份卷佢歎下先升番8字頭。咁睇嚟, 係你囝囝速度慢而已, 操一操應該輕易上番7字頭, 谷一谷就有望去到8字頭了。

IloveJJ 發表於 15-1-20 08:42
我個仔,今次雖然做唔晒,爭一頁,但都上返8字頭,証明佢做咗嗰啲係有進步。點知,輪到中作做唔晒,唔合格: ...
咁大鑊? 好彩作文佔分比例少啫。
‹ 上一主題|下一主題