用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 新派直資vs傳統名校
樓主: IloveJJ
go

新派直資vs傳統名校   [複製鏈接]

Yanamami 發表於 18-9-28 12:34
禁係校內学可以悭番舟車勞顿既时间同錢添……三个ECA都好多下喎……包唔包埋粵劇? ...
學校個粵劇唔得既................校外學習兩個每個月6000, 補習2700, 係咁多。

我又係你咁諗, 所以阿妹俾佢响校內學樂器, 慳返時間, 俾分又高, 幾咁好。

IloveJJ 發表於 18-9-28 12:40
我專登架,因為老公同啲仔都鼻敏感,所以一定要空氣好,仲要向南,因為唔開冷氣,要向南先得。

其實我哋 ...
西貢响九龍讀書都唔掂, 得一條路出, 塞咗就大鑊。

Soundervolt 發表於 18-9-28 12:41
你係咪冇「噏哋」谷哥地圖app呀?
乜地圖都要update咩?

Yanamami 發表於 18-9-28 12:35
禁……係KTS又可能考唔到相同名次呢~~要打折

who knows? 可能KTS D師資好D, 老師教得好, 俾現在更好呢。始終阿大係自律既學生, 呢類學生如果師資好, 會好有優勢。

Yanamami    發表於 18-9-28 13:28

Soundervolt 發表於 18-9-28 13:01

如果您知道喇沙會創會辦學原因及歷史,就會明點解SJC同 ...
MCS都係天主教, 又真係喎, 好多轉直G既都係基督教。

Soundervolt 發表於 18-9-28 17:38
因為山竹係吹東南風,所以最重災區係香港東面一帶,西貢、杏花村、將軍澳等地區影響最嚴重,薄扶林喺香港 ...
唔怪得我哋區D樹lum晒啦。第二日中大lum樹lum到校長叫唔駛返工添。清潔組同保安組就勁, 係咁開turbo清路。平時阿姐好有禮拜, 返工果日聽到佢笑住講粗口, 話做咗3X個鐘無停過。辛苦晒阿姐。
‹ 上一主題|下一主題