用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園凱帆校N1召集
樓主: bbkitko
go

學之園凱帆校N1召集 [複製鏈接]

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-9 16:27 發表
我問過凱帆校有5百幾個大仔面試(無計細仔),位就有112個,即差不多5個爭1個位,已經唔算太大競爭。

我倒唔清楚老師流動性是否高,但至少校長及主任都同我1年前見的一樣,佢地兩位俾到我好大信心覺得凱帆LH掂,同埋我好喜歡d老師 ...

My son has the same class teachers (total 3) for the whole school year.  However, some NET might leave or reallocate to other campus after the summer holiday.

原帖由 AdAd08 於 10-4-13 01:11 發表
Hi 大家好... 我BB女都係會8月讀PM CLASS.  我都是住美孚.

之前問過LH, 話以往暑假期間 (約7月底或8月頭), 學校會開放俾家長帶bb 去玩, 等bb可以適應環境.

至於閞學, 家長好似可以陪兩日 i.e. 13/8 & 16/8.  每日 ...

correct

原帖由 bbkitko 於 10-4-17 13:22 發表
其實我另外有幾間學校都交左留位費, 不過我最終都選擇學之園.
因為我覺得學之園無論課程及教學質素都與九龍塘的名校不相伯仲, 只是欠了地利優勢, 而且要找著重英文及普通話的選擇實在不多.
所以最後放棄學位的人我 ...

學之園的中文和普通話的水平很高,K1教的英文是完整句子。

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-24 14:23 發表
hoihoima:

係呀! 真係好多謝你的詳細回覆. 雖然我自問幫傲宏找學校都算做足功課, 又睇書睇forum問人參觀學校, 但揀學校都係有少少憑直覺. 但聽過你的講解, 我又安心d.

另外我想問LH多唔多outings, 好似參觀郵局呢 ...

My son has 2 outings in the past 6 months.

原帖由 bbkitko 於 10-4-30 12:43 發表
希望唔好加o甘多, 因為要交足12個月學費, 真係好貴!
我都好期待星期一, 因為很喜愛這所學校.
係咪大部分媽媽都會係星期一註冊?
想問讀學之園, 小朋友要返足12個月學,會否返學的日子比其他幼稚園多? ...

LHK summer holiday is around 3 weeks.  How about the other KGs?  I have no idea at all.

LHK new school website:

http://www.learninghabitat.org/hk/home/index.htm

原帖由 Freesia_cat 於 10-8-14 07:44 發表
死啦! 昨日掛住照顧阿仔, 都聽唔清楚老師講咩, 返到家睇那疊文件有些不明白, 有無人可以幫下我?

I) 我見文件中夾住一張校車接放學卡, 有什麼用途?
2) 有張英語教材訂購表, 駛唔駛訂? 如果要, 全部都要?
3) 星期四要 ...

2) optional
‹ 上一主題|下一主題