用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat同又一村你地會選邊間?
go

St Cat同又一村你地會選邊間? [複製鏈接]

St Cat同又一村你地會選邊間?

如果St Cat同又一村兩間都收,你地會選邊間?以教學成績(尤其英文)嚟講好似St Cat好D,但以環境及設備又好似又一村好D。有無家長或過來人可以比D意見,唔該   

Re: St Cat同又一村你地會選邊間?

HTM3800,
我都係咁諗咁樣先至煩惱(其實St.Cat可能唔收 )又一村就收了我女上午班,上星期六我已交了留位費$660,因為又一村收生信叫我星期六交,點解要妳星期五交嘅?其實妳可以係inSt.Cat前後交錢。
之後咁耐(12月底)我都唔知會唔會收返 因我見有啲媽咪都幾鍾意又一村 我諗妳到時真係要打電話去問問

Dream Worker,
我想問問佢哋level相差幾遠(大約)?如果由1至5(1係最好);咁St.Cat level幾?而又一村level又幾多呢?Thanks!

HTM3008

我共報了11間,現在in咗9間,有6間confirm收,KV,劍嗚及St Cat剛剛in完,所以仲要等通知。另有3間未in。

妳報了邊間祟真?總共報咗幾多間?

HTM3008,
我只係比咗又一村留位費咋,因為其他in完之後又無特別鍾意,所以無比其他,使咗好少錢啫
當初報咁多間因為自己唔識(第一次做媽媽)好驚,第二;係可以睇吓每一間學校環境?設備?老師nice 定cool?洗手間清唔清潔?
如果唔係咁我又點知又一村呢間學校可以呢(係我心目中 )因為之前自己無聽過又一村、朋友都唔識、網上又少講。
我最想入St.Cat....所以有啲難諗
咁妳呢?最想入邊間?

ChioMaMa,
我都係咁諗,驚係學校太自由返屋企唔聽話,因為我個小朋友好活躍坐唔定,但佢學嘢好快,又想比佢返傳统學校等佢專注讀書。(St.Cat活動教學;根德園傳统教學)所以都唔知點好?因為我都唔知我個小朋友邊樣教學適合佢性格?
係呢?妳個小朋友文靜定活躍?妳最鍾意邊間幼稚園?

HTM3008,
妳18/11有無interview呀?

LamLumLam,

妳不需要太担心,我相信妳囡囡被取錄嘅機會都很大,我諗妳呢一兩日會收到信,放鬆些吧 :
如果兩間都收妳,妳會選邊一間呢?

HTM3008,

現在我暫時無咩嘢可以做 唯有等結果

LamLumLam,

恭喜妳呀 咁妳就可以放心一半啦(因妳仲有一半緊張係根德園 )妳會給留位費嗎?妳就好啦不用搭校車,妳住得很近嗎?妳女女便可以不用早起身

Aprilcyy,

係咪真架?你點知St Cat今年收1000人?但好似有人話佢地收600-700個學生,你可唔可以話我知!
‹ 上一主題|下一主題