用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎(Part III) ...
樓主: Huisys
go

2007年9月入讀KTS 小二ge靚媽靚爸請入黎(Part III) [複製鏈接]

hs,

大家咁話啦....:loveliness: :loveliness:
仲可以向老爺撒下嬌

原文章由 Huisys 於 07-10-26 13:26 硐表
mp,

咁咪好囉...最緊要...身體健康呀~~~~~

yummy,

係呀, 要等 hhkk 返黎, 你好心急要呀

原文章由 yummy 於 07-10-26 15:10 硐表
e..依家個發表主題擺左頁尾方便左喎, 又唔駛等一輪至比我地打野, 好好多...

各位媽咪, 我見hhkk個網度只得sac.wan3張英文工作紙, 其他果d係唔係等hhkk upload上去至見到架? ...

osmm,

驚驚青青>>>你都有殺氣..

原文章由 oscarmama 於 07-10-26 16:54 硐表
我隻衰豬翻黎嗰時都驚驚青青咁話錯3題 我無鬧佢,我只係勸介佢下次小心d,於是佢好理直氣壯話"我諗其他人最少錯3題,因為我隔離嗰個都係錯3題" .....

...

直至結了繭>>

原文章由 MyJade 於 07-10-26 18:58 硐表
mp,
你說得冇錯呀! 話說有一日我在搣緊甜豆時, 發現有一條菜蟲, 他們看到覺得很有趣, 話想要養, 我心諗反正g.s.都要學life cycle, 所以就讓他們養, 每日都餵菜, 直至結了繭, 但變唔到蟲, 真可惜.

...

hi all mami,

sorry....遲左......
天文台報告.......
電腦係要做實習小畫家......不過2A今個星期已經做左啦
根據上次家長日,
電腦科分數係40%考試, 40%實習, 20%平時分
所以今次嘅實習小畫家係計分架

原文章由 CyrusMom 於 07-10-27 21:13 硐表
ra,

仔仔手冊有寫下星期實習小畫家, hs 話應該計分

請問截至今晚2152洗底指數係咪仲係呢個呀   :
中 : 國工1-4
英 : GEWS1-6 &
      GEVWS1-5
數 : 數思1
GS: GSWS1

cm,

你 send 左邊兩張呀

另外, hhkk 的 Database 係三字經嗰個, 已經 forward 多次去你屋企個 email address, please check

原文章由 CyrusMom 於 07-10-27 22:11 硐表
mp,

Just sent two more worksheets to hhkk.

不過 hhkk 要星期三至返, 如果有 mami 想要先就出聲啦, but 我不是有齊.  

我忘記了 hhkk 的 Database 係邊, 可否告知?

...

电腦只有考試卷, 冇測驗卷

原文章由 rowenaanson 於 07-10-27 22:23 硐表
mp,

係咪电腦科只考實習,今次測驗無試卷測呀?

截至今晚1845洗底指數  :
中 : 國工1-4, 中文補充工作紙1
英 : GEWS1-6 &
      GEVWS1-6
數 : 數思1
GS: GSWS1

早晨呀

原文章由 sac.wen 於 07-10-29 09:58 硐表
早晨呀 yummy & 各位媽咪 ))))))))))))))))))))))))))))))))))

sw

你水唔水回咁多次音呀)))))))))

原文章由 sac.wen 於 07-10-29 10:04 硐表
早晨呀 yummy & 各位媽咪 ))))))))))))))))))))))))))))))))))

yummy,

得閒???
唔係應該好趕咁溫書咩

原文章由 yummy 於 07-10-29 09:24 硐表
早晨呀!
我唔係心急, 只係想趁呢兩日較得閒印埋佢遮.

kec 聽日返黎啦, 唔知有冇搵到個靚仔中東王子呢

唔記得 hhkk 幾時返 tim

我冇喎......我仲以為係你特登玩野

原文章由 sac.wen 於 07-10-29 10:09 硐表
bk 傻左

嘩~~~小桃
你連佢地幾點返都知
你幾時做左佢地個秘書小姐架
佢地有冇出足人工比你, 有冇努工假, 保險, 醫療.......

原文章由 小桃兒 於 07-10-29 10:11 硐表
mp,

also tmr ar.

kec: 12 pm
hhkk: 6pm

Hi 9s

而家講早晨要鬥

原文章由 nice1314 於 07-10-29 10:16 硐表

hhkk,

徒弟話兩餐溫飽都無.....咪咁刻薄好喎

原文章由 小桃兒 於 07-10-29 10:19 硐表
mp,

唔係秘書,係針茶遞水嘅妹仔。
徒弟邊有人工架?連兩餐溫飽都無。
無過有無限暖意嘅心靈雞湯。:loveliness:

yummy,

你得閒就多d上黎同我傾下計啦, 咪成日得我自己一個, 自彈自唱:)

原文章由 yummy 於 07-10-29 10:24 硐表
no lar.  我係指o係公司呀, 放工番到屋企邊有咁得閒呢!?

話你地知,  每逢星期一至五朝番到公司都會上黎巡一巡係我每日既習慣(就好似睇報紙咁).

見到你地D咁sharp,咁省鏡既早晨logo, 人都醒神d ah.

...

我通常10點先開工

原文章由 yummy 於 07-10-29 10:48 硐表
可惜我只留連到大約10點就要閃既呢.

大件事~~~

我啱啱接左阿仔, 聽到個消息, 今日中文老師同佢地黙課室練習嘅詞語, 象聲詞, 即"咪咪", "汪汪".......除左課室練習, 課文嘅象聲詞都要, 記得提佢地溫埋
‹ 上一主題|下一主題