用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月升讀將軍澳小學既家長入黎傾下啦~ ...
go

2006年9月升讀將軍澳小學既家長入黎傾下啦~ [複製鏈接]

Re: 2006年9月升讀將軍澳小學既家長入黎傾下啦~

各位媽媽好

我仔仔雖然今年未讀小1, 但都係95區, 所以想上來同各位媽咪傾下計, 了解多d將軍澳區既小學...

elaineho...你有左..恭喜晒呀..開心嗎..係仔仔...要小心身體呀. 依家幾個月啦?
我就係msn個個Tracy la..記得我嗎..^^

mandy_lee, S.S...你地既小朋友入邊間小學呀?

mandy...你囡囡試堂呀...返到學校點呀...一班幾多人呀..

sephina..新校點...地方係咪攪掂晒啦...

elaineho,

我都想仔仔快d升小學

sephina 寫道:
我有份全職, 原本想等囡囡升小一時做全職媽咪睇緊佢D功課忙佢追唔上, 但是又唔捨得份工,現在15/16, 唯有等佢開學後睇情況, 再決定啦!
我都有帶囡囡番學, 見到校舍大部份大工程巳完成, 尚欠一D小工程啫, 不過我最欣賞是每個小朋友都有一個儲物櫃(好似有鎖的), 我老公話可以放多一本字典,顏色筆,衫褲等,唔駛個書包今重。   

咁幾好....d書有d可以放係學校唔洗咁重
咁一班有幾多人呀....班主任好嗎..

mandy, sephina,

開學幾日啦, 你地小朋友習慣嗎...學校安排得好嗎?
‹ 上一主題|下一主題