用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2-3歲英文唱遊班, 九龍塘李惠利好抵
go

2-3歲英文唱遊班, 九龍塘李惠利好抵 [複製鏈接]

2-3歲英文唱遊班, 九龍塘李惠利好抵

趣味英語唱遊班 (CECTL--S16)

活動內容 :利用美妙動聽的英語歌曲及兒歌,增强2-3 歲兒童聽說的能力。
日期 :8/8,11/8,15/8,18/8 (共4 節)
時間 :10:00-12:00pm
費用 : $315 (入會有9折即$284, 免費入會)
中心地址: 職業訓練局香港專業教育學院(李惠利分校)幼兒教育中心 - 九龍塘聯福道三十號543室
查詢電話:2794 6870

我已幫囡囡報名, 但他們宣傳不足, 驚不夠人開班, 所以幫他宣傳吓! 但我之前未參加過, 唔知得唔得, 見價錢不貴, 可以一試! 其實還有其他課程, 可參閱以下website

----- here ------

Re: 2-3歲英文唱遊班, 九龍塘李惠利好抵

我今日打過去問還未夠人開班, 所以up上來宣傳下!

李惠利兒童教育中心應該是新開的, 我是從囝囝學校取到宣傳單張, 係咩人教就唔清楚, 你可打去問李小姐, 另我囝囝join左佢地個corse落實會係7/18開班, 或者上完之後再報料比大家知

龍馬媽媽,
系咪一星期2日呢? 你班仲有位嗎 ? thx.

我唸你誤會了, 我囝囝報的不是英文唱遊班, 係另外的興趣班, 佢大d駕!
我係幫囡囡報2-3歲英文唱遊班的, 係8月先開班, 但現在還未夠人開班, 所以我先post上來宣傳

Hi Serenachan,

Thanks for your support.
如果夠人開班的話, 希望我地大家的小朋友都玩得開心!

Hi,龍馬媽媽,
I have also enrolled for my daughter. Hope the children can play together. How old is your daughter? Which kindergarten will she/does she go to?

Thanks! 我囡園2歲9個月, 9月開學會讀創價, 咁你囡囡呢?

Hi 龍馬媽媽
My daughter will go to K1 Kentville on Sept

我根德園都交左留位費, 不過唸左好耐, 最後都選創價, 因為覺得創價適合我囡囡多d

各位媽咪,

報料如下
我囝囝5歲第一次參加九龍塘李惠利7/18-7/29生命探索之旅, 他非常開心, 有攀石, 步操等平時無機會接觸的活動, 每日都有不同的老師同佢上堂, 有些比較年輕的相信是實習學生, 但都有2-3個年長的老師, 所以師生比例約1:1.5, 大概12個學生有8個老師, 其實真係幾多人, 在剛過去的星期五還有一個攀石牆開幕儀式, 有好多記者採訪, 雖然當日有好多人, 場面幾混亂, 但d實習姐姐一d都無鬆懈, 睇得d小朋友好實, 交足功課, 小朋友有得表演攀石, 星期六報紙都有登, 另在今星期五安排到嘉道理農場, 我唸應該玩野外定向, 個人認為師資ok, 課程吸引, 有啟發性, 埸地自然好過好多私營機構, 因為我見囝囝會去唔同課室玩唔同活動, 還會落操場, 活動空間足夠有餘

雖然囡囡報的英文唱遊班不同囝囝報的, 但我唸應該都ok, 希望可開班成功

李惠利兒童教育中心應該是新開的, 我是從囝囝學校取到宣傳單張, 係咩人教就唔清楚, 你可打去問李小姐, 另我囝囝join左佢地個corse落實會係7/18開班, 或者上完之後再報料比大家知

昨日收到信confirm開班, 各位媽咪到時見!

趣味英語唱遊班 (CECTL--S16)
活動內容 :利用美妙動聽的英語歌曲及兒歌,增强2-3 歲兒童聽說的能力。
日期 :8/8,11/8,15/8,18/8 (共4 節)
時間 :10:00-12:00pm
費用 : $315 (入會有9折即$284, 免費入會)
中心地址: 職業訓練局香港專業教育學院(李惠利分校)幼兒教育中心 - 九龍塘聯福道三十號543室
查詢電話:2794 6870

Hi TwinsMother,

係有的, 不過我囝囝8月10日就開學, 所以冇報, 其實我都好欣賞佢地生命探索之旅課程, 下年李惠利話會再辦, 我一定會幫囝囝再報, 我都冇留意原來囝囝有同學係twins
‹ 上一主題|下一主題