用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 馬鞍山 June 02 BB 幼稚園 計劃
樓主: gp811
go

馬鞍山 June 02 BB 幼稚園 計劃 [複製鏈接]

Re: 馬鞍山 June 02 BB 幼稚園 計劃

我有d 合一堂既資料可以比到大家參考下:

1.  尋日去完佢地既觀課日, 首先會睇小朋友上課時既錄影帶, 跟住就去課室睇佢地上堂. 然後就有家長老師討論時間.

2.  有很多活動, 如親子運動會, 旅行, 模擬花市等等.

3.  k2 開始有oral 堂 & 有phonic 讀, 有project 做 (如設計路線去郊野公園....)

4.  我睇過k3d 習作, 小朋友可以寫到完整既句子.

summer 校服大約$90/運動服$90。
書半個學期4xx, 文具4xx........

我有合一堂校樓賣....$100(9成新), 要就pm me la...

baby Q

佢地d書係圖書黎架, 比佢地睇架咋,但係又一定要買wow...我都覺得唔係幾抵!

你見果個應該係主任, 佢個樣串架咋, 其實都幾好人.

合一堂有戶外地方架,係個音樂室出面有個小小花園, 我都見過佢地係停車場搞活動.

上次去觀課,佢地既專題係公園, 將個音樂室佈置成公園, 有花, 有魚池, 有貓狗(玩具), 有龜(真既), 我就覺得好正呀, d 小朋友好鬼high 呀.e 2日呢又有環保攤位games玩.

開心就一定會架喇, 但係你話好唔好? 我真係唔敢講, 不過我女讀得非常開心, 學左好多野, 個腦仔轉得好快........不過你話識字呀,識英文呀,甘就唔識lor!
‹ 上一主題|下一主題