用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 讀緊福小,如果收到協恩插班offer 會點揀? ...
發新帖回覆
go

讀緊福小,如果收到協恩插班offer 會點揀? [複製鏈接]

小女讀緊福小,性格活潑好動,上月見到協恩仲有插班申請,諗住試吓水插班協恩,依家入到第二輪,雖然未知入唔入到,都想了解一下,大家會點揀?同埋有冇協恩用家分享下,係咩教得好深?級尾跟唔到會唔會被勸退?定係俾壓力家長自己谷?
   2    0    0    0

回覆 hugub 的帖子

中學最好可以升到協中,冇考慮福中,讀福小多數係秉持進可攻退可守,anyway,聽日見完校長先啦.

回覆 Anne_Hall 的帖子

我有問過阿女,同埋提醒過佢,如果轉校可能會好幸苦,好多功課,佢話想試吓,佢願意我就支持佢。我都好鍾意福小,小朋友係好開心,入福小都係緣份,插班協恩都係緣份,隨緣吧

回覆 hugub 的帖子

多謝提供資訊,今早見完校長啦,希望爸媽冇拖後腿🥹,阿女回答中規中矩,31號前通知,校長話啫,呢次唔收唔代表唔夠優秀,只是時間唔啱,如果有幸入到就努力啦,冇就加油下次繼續再插過🙂

回覆 elli1125 的帖子

我哋插二年級,九月看到有第二輪申請就報名了,第一輪時冇成績表,未收到筆試機會。今次如果收的話係第二學段開始入

咁我哋真係好彩,筆試得三個小朋友,今日收到電話通知註冊啦!接下來俾心機啦!

ekhc    發表於 23-10-25 11:43

回覆 f00130 的帖子

其實我係冇諗過會入到第二面,完全就係試吓睇有冇機會筆試,好多謝學校俾機會,我哋會加油!

多功課都唔怕,我哋依家仲有時間做媽媽牌功課,有時間玩,就怕太難,應該需要一排時間適應

我哋冇級五,係班二,中文科級三,冇其他特長,我哋應該係運氣好,第二輪報名冇咩人知,得三個人筆試
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊