用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band1A 女校或男女校中哪些比較關愛?
發新帖回覆
樓主: huanan
go

Band1A 女校或男女校中哪些比較關愛?   [複製鏈接]

rsx 發表於 23-12-14 14:12
說出重點

朋友個女在沙崇,極力推薦話有愛心,考DSE大家互相幫助,但原來係級十內更是head prefect ...

好現實,講出嚟可能唔舒服或者無人信,小學有年便服日,規定女同學著裙不可以短過膝頭,自己個著條超級短裙,成績差又有一個咁樣著,兩個一齊被請到走廊傾計,自己個成績保持,叫下次著長d,另外一個傾到喊。

rsx 發表於 23-12-14 14:39
我也有相同經歷。

中學時被老師捉到掟爛壁佈板,同時有個同學拎住粉筆在枱上畫了一小點,個老師好喜歡我 ...

唉,自己小學嘅時候,另一個同學口齒伶俐,能言善辯,成績一般,老師講佢唔係靠讀書嘅,將來自有成就。如果生醜D又木納肯定又唔係咁講。

rsx    發表於 23-12-14 16:15

Szetimmy0225 發表於 23-12-14 18:04
呢D吾好講出來啦!心照好啦!

samhongkong 發表於 23-12-15 09:11
只有一個方法,確保入到(關愛)既學校,就是 B1A 學生,入讀B2 學校,肯定上至校長,下至校工都關愛他。
...

值得諗

UTB 發表於 23-12-26 13:21
我細個嗰陣唔知教師係會偏心嘅,直至我大個做了老師後,親耳聽到有個Miss話唔鍾意自己班學生,因為全班冇 ...

我亞女幼稚園有個好可愛又靚又甜既女仔,同老師講想讀某間小學,老師講果間小學唔駛諗了,唔係生得靚就入得去的,會唔會有童年陰影呀,有啲老師真係講野好似無咩智商咁。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊