用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

Jennie,

如果要3隻金牛book 個package, 試下book 泰航個 Family Plan, 買兩大送一細, 3隻金牛可住 Metropolitan, Grand Hyatt, etc. 好扺!

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

Jennie, carcar,

Please see this -

http://www.roh.com.hk/pdf/BKK/BKK_Family_Plan_14Jul-26Aug_2606.pdf

如果book到呢個早機去晚機返就發咯,8K+已可兩大一小4D/3N坐TG住5*.....我地去年都係book呢個 package,去年佢個family plan做到9月底..... ROH 攞 TG位會易D,啱就快D試下 book!

朱MayMay,

請預我們3位(2大1小) lunch , 我們大約 12時許到達大埔小白露餐廳 (自己去)!
非常感謝!  

Mrs Yellow,

多謝報料!  

carcar 寫道:
我plan緊十月去台灣, 唔知有無邊度平靚正介紹呢?

幫你留意下......你想十月幾時去?
好多大旅行社近雙十會有promotion添.....
先聲明我5係同業,只係消費者......

Jennie, yy13,

我地個個都係C9,格價係樂趣.....

Jennie 你個budget其實5算 tight,你其實想大約幾時出發?有冇 call 過新哥?佢果度可能幫到你.
http://www.suntravel.com.hk/

Jennie 寫道:
mamamui>>我未睇過新哥喎....家陣我睇到個泰航全包宴(包: 機場稅/燃油附加費/保險/ 私家車接送...) 3d2n住p. princess $2588 +多一晚($740/room).  你覺得抵唔抵呀??

Jennie,
5好意思家陣先入來答你.....
其實我都覺得ROH 個all-in-one package 扺,以坐TG,住pp來計,佢會平過新哥添.....佢扺在坐TG603 5使+$,重有 private car transfer!    不過我見你之前提過的一些心水hotel ROH冇做,先提議你問下第二間.

你地個個都咁勤力諗小學,我乜都未睇,真係好慚愧......   

Mrs.Yellow 寫道:

我覺得自己越睇就越亂,仲反而0吾知點選

你講得對.....都係計左分先,睇下有冇津校 first round 有 chance, 然後再諗直資/私校;大抽獎果D,慢漫再算,到時校網可能又有變......   

朱MayMay,

我覺得 summer course D 英文工作紙已好深,阿囡一日兩版都好吃力.......所以其他中,英, 數料真係冇留意, sorry.....

Mrs.Yellow 寫道:

ME TOO!!
"igloo and iguana" 印象極深, iguana (鬣蜥蜴)的中和英我都不識讀,帶番公司問D大學生們都吾識啦!為教拼音而教,跟本不常用的。(公司有個大學生家長見過igloo,但不識讀,我就因為有了小朋友至識左igloo)

難道日後要備課至可以開始同小朋友做功課!查定字典以免鑑戒!

重有, 我就5識乜叫 "phonogram"......   
等阿囡求其做就算了.....   

Jennie 寫道:
mamamui>>我暫時都係做o左位先咋, 未confirm 係咪住到p.princess, 因為其他好cheap o既package agent 話未出, 但我已搭唔要由bkk 回港開1900 啦, 因為己full!!! 但我回程係2/10.     

有冇人知道maryknoll father 係咩小學呀??    仲有查實有幾多間津小係英小o黎呀??   

Jennie,
你十一假期去,有機位已好好!重有時間, wait 下1900 果班啦..... 個 Travel agent 好5好,就係睇呢D啦.....
Maryknoll Fathers' 係津小,遲D會搬去西九新校舍,會轉全日. 直屬中學是英中,但小學.....應該都係中文為主.

小女日日都有做工作紙同Phonics 本 exercise, 老師有時天天改( tick +印),有時隔一兩天才改幾張.獎勵簿都是有時天天印,有時幾日都無印.我都有自己加一個 plastic folder 落小女個袋, 改左的工作紙就放在家.

Jennie,

抱歉,我未幫襯過新哥,但好多朋友係佢 fans, 年年搵佢, 有人話佢其實5算平添.....但so far 都幾可靠啦......

Jennie ,

有人咁話喎....
"vip 價其實都5係減好多,同一般相熟agent無異....."
"真係平果D 5會再減俾你."

運輸署於下午 4 時 25 分宣佈:
因交通意外,堅拿道天橋香港仔隧道方向近告士打道公園的行車線仍然封閉。

現時,加士居道(海隧方向)、漆咸道北(海隧方向)及公主道(海隧方向)的車龍龍尾分別至渡船街天橋、蕪湖街及衛理苑。

東區走廊(灣仔及海隧方向)、堅拿道西天橋(海隧方向)及告士打道(海隧方向)的車龍龍尾分別至油街、馬會及中環國際金融中心。

駕駛人士及乘客可改用其他隧道過海。乘客可考慮改乘地鐵前往目的地。

在紅隧及告士打道前往香港仔隧道方向的駕駛人士可改用其他道路,例如:
1) 改經銅鑼灣天橋、告士打道怡東酒店對出及堅拿道天橋; 或
2) 改經維園道、永興街、高士威道、禮頓道及摩利臣山道。

市民請留意電台 / 電視最新的交通消息廣播。

朱MayMay ,

你好似話過同Owen去睇戲都無問題,對嗎?這樣應該去旅行都得架啦.....同細路出國玩有時好難講架,有時佢玩得happy會開胃D都未定.....或者你試下去D飲食同我地接近D的地方試下先.....
講到尾,係我爛玩啫......

yy13,

忍5住講多句,大力推介去Je Ngor 食飯,平靚正,合一家大小......       

朱MayMay 寫道:
剛又比佢激c,今日開始自己去史x褔學游水, 開頭肯聽教練學,
學到一半, 有個3歲靓女上水玩水槍,佢就痴到實玩,點叫都唔聽,一見到女仔又開始失控  
mamamui : 我以前都好糷玩,但owen開學後,就好似與世隔絕咁 :cry:

何解呢? BB 番學後,5係 free D 嗎?
等我 Sunday 睇下 Owen 點食野先......
講開學游水, Natalie 就失敗.佢試過飲水之後就5肯再上堂.$係其次,要佢再落水就要花D工夫了.......

朱MayMay 寫道:

好呀! 星期日你幫我睇吓, 佢仲好懶咁唔肯自己食tim :cry:
可能我要兩邊走, 總覺得無時間.明晚決定抄工人, 今晚仲要唸吓點講好,有d難開口,傷神  

Natalie 5好得幾多! 但有時出街佢就扮哂野自己食.....所以等佢返全日班,相信佢在校5敢5食..... :evil:  :evil:
炒工人!   Agree,好煩....會請新工人吧?
‹ 上一主題|下一主題