用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

Part 4 啦! 請過來呢邊繼續!

Links to Previous Parts -
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 2
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! – Part 3

Other related links -
崇真小學家長?
崇真教學法
06崇真舊生會
06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

[size=large]06年崇真K2 & K3小朋友 (updated on 24.11.2006)

如有錯漏,請指正!

上低信班
1. Chloe (Jennie)
2. Skye (balltsang)
3. Kiri (Kirima)
4. Zoe (snowB)
5. Cissy (得意媽)

上低望班
1. 濤濤 (somimi)
2. (lam's mother)
3. Tracy (sunsunsandy)
4. 俊彥 (Yin媽咪)

全低愛班
1. Kuk hin (yy13)
2. Owen (朱MayMay)
3. Cherry (Cheerful12)
4. 依言 (palmchristy)
5. 鎧謙 (himbb)
6. Hei Hei (lavender)

全低仁班
1. Adrian (Adrian媽媽)
2. Natalie (mamamui)
3. Vicky (Vicky'smom)
4. Little Yellow (Mrs.Yellow)

上低禮班
1. 昕昕 (Jade)
2. Jeff (carcar)
3. 旨樂 (phebechong)

下低義班
1. Hailey (ConnieBaby219)
2. Anson (叮叮噹噹)
3. (YYJC )

下低善班
1. wesley (wesleyb)

下低勇班
1. Owen Tsang (CCheng)
2. 樺樺 (wawa_mami)
3. 熙妍 / Valerie (soldier)

IK2 (國際班)
1. 樂陶 (yammiebaby)

上高信班
1. Hazel (一家三口)
2. (冰涼鎮痛貼)
3. (LamChu)

高愛班
1. (肥師奶)

高禮班
1. (ANGELCHANMA)
2. 昕羨 (真堅新國民)

下高義班
1. Tiffany (happyma)

下高勇班
1. YY (yymum)

全高仁班
1. (snoopy)

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

一家三口,

懷舊食物 - 花生糖, 飛機欖, 呠仔糕, 大飽, 糖蔥餅.....
去D中式餅家行個圈啦.....  

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

Jade 寫道:
各位低仁班mami,

借問下你哋班有冇一對孖女, 或者叫何紫x嘅小朋友呀?

應該冇喎 ......  

Mrs.Yellow 寫道:

Jade> 小兒別名正是何止流,你搵佢?

乜5係叫簡直堅咩?      

Good morning ~~

Adrian媽媽 - Adrian 個黑超 look 好型仔呀!

Jennie - 睇完型男, 你又送上美女圖..... 真係..... 無得頂呀!!!            

Good morning ~~

Vicky's mom - Happy Birthday to your boy!

YYJC - 果張"兒童崇拜", 基本上是福音信息. 最後果部份是小朋友們唱的詩歌, 你可以試下同小朋友一齊唱.    

Adrian媽媽 寫道:
低仁班同學仔,

阿囝都話多了1-2個插班生, 仲話叫張xx. (其實是我5記得 ).

小女話白雲組多了鍾x華, 是她去年同班同學, 所以識得.  

Jade - 昕昕出水豆呀..... 多D休息......早日康復

Connie - Hailey 好有條理, 叻女!  

carcar - 祝 Jeff 早日康復!

Vicky's mom, Mrs Yellow, Adrian媽媽,

小女都只有話帶利是封同繩......
5怪得阿女昨晚成日講 "5好食零食, 會變大隻佬"啦 ......

May - 你同 Owen 都保重呀 ......

Mrs Yellow - 今年去買華服時, 婆婆好堅持要買套薄的 .....老人家係有D先見之明 ......  

Connie - 我周不時重番睇去年華服日你影果輯相.... 次次睇得好開心 ...... 希望今年都一如以往熱鬧開心 .....    

請問15/2 是否不用上學? "親子華服日" 又係乜呢?  

May, Mrs Yellow, Adrian媽媽,

最近做到失憶就真......  
就係張通告5清5楚, 又乜野"親子華服日", 即係215要同小朋友返去嗎?  

Adrian Ba & Ma - Million thanks to you!      

Connie & 一家三口 - 代小朋友多謝你地辛勞!

May - You have a sweet Valentine's Day la! Congratulations!  I have been engaged in meetings all day .....

All - Wish  you all have a happy Valentine's Day!!!  

一家三口, Connie, Adrian 爸,
再次謝謝你們的相片.  Yahoo album 今日可能有問題, 我試過好幾個不同 album, 都開不到.  :cry:

今日還要努力工作, 先在這裏祝各位新一年
[size=x-large]事事順利, 身體健康!!

早安!今日開工大吉!祝各位萬事如意,身體健康!
Natalie 去了幾日拜年,玩到好累,今朝重做緊金豬仔 ……

Jennie,

我自己也讀過天主教學校, 我個人會接受, 本身有教會生活亦應無問題, 不過天主教的聖經同基督教的不同, 這方面妳可能要認識一下, 給予小朋友指導.

一家三口,

昨天已開左工啦......
我都想同阿女去長隆. 你住長隆酒店嗎? 有冇去動物園同樂園?  

kp_sin2001 寫道:
多謝你哋的解答, 我先知原來無n1讀, 咁我就煩啦, 咁請問各位mami知唔知深水埗或長沙灣邊一間有由n1讀到k3呢, 又有課外活動呀...

有 N1 學校 請
Click
再選 "西 九 龍 區 幼 兒 中 心 一 覽 表"
課外活動等資料請自行向學校查詢
‹ 上一主題|下一主題