用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園
樓主: 加加媽咪
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園 [複製鏈接]

Re: ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第六回>

hi 情情媽咪 long time no see la

kakama

我公司到現家都唔係幾時放ar...話就好似初六返工.不過就要扣3日.如果係甘我情願初四返工.起碼留返d假今年慢慢扣好過.

yauma

我地有廠又點會唔擇日ar....以前就放度初八,初九唔洗扣大假.但由上年開始就扣保留3日大假係cny扣.其它公司通常就兩日扣一日假.但我地係4日扣3日大假.即係放多一日假甘多,不如叫佢初四返工好過.巳經冇病假.自己病都唔放ka la..留返d假俾個囡.冇lala 大假少3日wor

iris

你唔好    甘對你lei講都係一件好事ar...你平時想請假都難.現家一次過放晒.起碼唔覺佢欠左你la

情情媽媽

你cny又知唔知放幾時ar..     

yauma

咩叫做後生少少jet..         

唔好      有事咪請假lor...

我到現家都仲未知ar
YYMom 寫道:
me 3     

[quote]
LongLong_ma 寫道:
我都係呀.......唔駛喊   

情情媽咪 寫道:
要做到年廿八 , 初四就要返工....     
[/quote]

yauma 你令我憶起前兩間公司d話事人.都係一人之上.但佢地係老闆個"二奶".你亞姐唔係ar..佢有自己家庭wor.       

好在我個boss兩公婆.又好左我唔當自己係shipping jet..唔係甘多shipping同boss搞埋事件         
chunchunmama 寫道:
你哋講開令我諗番起....之前我係公司會議室撞破老板同嗰 shipping manager 鬼混, 自始之後我冇好日子過啦... 嗰時真係好黑.

[quote]
kikimom 寫道:
yauma 你令我憶起前兩間公司d話事人.都係一人之上.但佢地係老闆個"二奶".你亞姐唔係ar..佢有自己家庭wor.       
[/quote]

甘個女人都幾把炮wor.....一個人咩起晒一家五口.甘佢冇老公ka..     

bye iris     

離晒譜ka...等唔切咩...洗唔洗甘候禽ar.....

我之前就有兩間都係2奶公司.不過佢地個個都好本事ka..幫我舊boss揾度數$$返lei公司ka..所以個個大婆都唔出聲ka..亞二揾$$返lei俾亞大洗$$.

ayai~~~你仲mud鬼甘個樣jet
tszyau2000 寫道:
           [quote]
kikimom 寫道:

我之前就有兩間都係2奶公司.不過佢地個個都好本事ka..幫我舊boss揾度數$$返lei公司ka..所以個個大婆都唔出聲ka..亞二揾$$返lei俾亞大洗$$.
[/quote]

agreed     睇下個女人同男人知唔知醜[quote]
YYMom 寫道:
ge然佢公報私仇, 都唔使俾面佢...有甘大聲得甘大聲la       

[quote]
chunchunmama 寫道:
佢威脅我唔好亂講

yauma

唔係冇出聱ka..我聽清潔大廈廁所個亞姐講.係我冇lei做之前.大婆上過lei 嘈ka.詳細點嘈就唔係好清楚la.不過個結果就係個男boss話.如果唔係冇左佢.你每個月邊有十幾萬俾你洗得甘開心.一個金融風暴.唔閂門都幾難..& 另一個原因男boss係潮州人.而大婆得個女&十年再冇所出.而二奶不單誕下麟兒.仲令佢生意一日一日好tim..所以之後.男boss單數去大婆.雙數去2奶度

知你係公司食飯ma..咪睇下你上唔上lei囉....不過我最後落左街同kiki睇衫仔....點知睇岩又冇佢碼..都唔知點解佢甘大件..       

yauma

on唔onsale 我睇岩都會買ka la..不過佢要買7-8yrs衫.如果想買d lady少少,又要有d童真.巳經難上加難.有佢碼果d著起lei又成個老人積甘.好似睇先睇boot 甘.都唔知點解對對都有踭.. :evil:  :evil:  :evil: 搞度d小朋友冇晒童真   

kiuma 你就happy la...一盅幾件唔怪之得今早唔蒲頭la..
gigichacha 寫道:
yauma,

今朝無去發洩 ar, 剩係去左飲茶, 一盅幾件, 嘆下世界.   

帶完囡番學, 無所事事, 咪蒲下頭, say "hi" ma.
‹ 上一主題|下一主題