用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

原文章由 tszyau2000 於 07-7-16 22:09 發表

kima ~~

無咩代勞...事關我都想去行下...不如你同kiki 去完返lai 報下料ar..thank you

yymom ~~

我都同你一樣...未去過書展ar :loveliness:

yauma

我實返黎報料你知..其實我都係第一次去咋.

Good Morning
原文章由 YYMom 於 07-7-17 10:21 發表
Good Morning

kiuma

其實你琴日講起.我都有興趣ka..但我巳經報左樓下.最快學完都要810到時唔知你地受唔受埋我..其實kiki學游泳我都係想自己帶返.
原文章由 gigichacha 於 07-7-19 12:32 發表
1 對5 都唔錯, 最正係樓下學.

kiukiu 上星期上左一次堂, 學緊點樣撥手, 暫時進度理想, 想搵多個人share, 無咁重本 ma.
如果 ok kei, 可能係九月份繼續, 不過呢個都要到時至算 lu.

係呀..如果岩就時間call 我..
原文章由 gigichacha 於 07-7-19 12:37 發表
係大興花園泳池, 到時仲可以約埋 kima tea 一tea tim. .

good morning all ~~~~

係呀..我見有練習都係之前你買果d. .但係唔係齊晒就唔清楚lu..而我就由買左p.2 – p.5 ex. (p.5係幫人買)有長x綜合練習,$10/.仲有擦膠筆tim (買幾多本就有幾多支)同埋假期作業$5/, 另外.joinclassroom個月刊.幾抵ka..$70 for 10個月. 每月有月刊.仲可以去web玩遊戲.儲分換gift. 我同kiuma都覺得平過坊間果d. join都好..同埋即場有giftka. 除左ex我都有買其它圖書..disney6本有6.都係$20/.同埋有本米奇書.好似小說甘厚..仲有幾本語同笑話.全部都係kiki先柬.希望佢真係睇啦..

p.s.我唔知道今次書展算唔算好多睇呀.我就由早8:30跟學校車出會展..而我地就唔洗再排隊入場.大約9:45到場啦..跟往就同kiki去兒童天地行到下午3:00左右.就要走啦.因為學校車3:30回程.而我今次只行左兒童都冇乜點行成人個邊

原文章由 chunchunmama 於 07-7-20 06:23 發表
my classroom即係我上次去佢哋個觀塘office 買個d 練習啦....

Yauma

哈哈~~我星期日會改去T.W..有個sanrio sport day.今早同kiki睇完報紙都想去.甘你星期日唔好等我啦…thank

原文章由 tszyau2000 於 07-7-19 23:22 發表
我會sun 一早去ar..事關tszyau 下午要上堂...我要早去早回

kima 都話想去多次tim ar...

又好似係喎..等我今晚睇下先..不過你地果邊仲有冇得share ar..kiki今日上100分鐘.cry80分鐘.真係澈鬼c..婆婆話個教練要佢.佢唔想..kiki仲同個教練講媽咪同我洗頭都唔濕面..搞度個教練打晒 .點樣洗頭唔濕面.唔通我同yymom一樣下場..都係白費晒金錢..但係我又唔明.上兩次都係甘學.都冇樣

p.s. kiukiu 唔洗擔心. kiki咋嬌jet..好小事.kiukiu上次比.蚊脾同咩脾.

原文章由 tszyau2000 於 07-7-20 22:44 發表
有7,8個都好ar...tszyau 果班得4個咋 ...不過..換另一個角度lai 睇...老師可以重點教導ar.....

e 家tszyau 讀緊第3期...老師話仲係教緊加減數...乘數要第4期至教...吾知係米因為甘樣...d 小朋友吾 ...

yauma
星期六下午去都好唔洗甘趕..你同tszyau兩個去都唔係太大差別..kiuma唔一早入場就差d. 5大5小.
原文章由 tszyau2000 於 07-7-20 22:55 發表
吾緊要la..查實我都想同你講..我會改星期六去ar...吾想星期日一早起身兼時間緊迫...又驚tszyau 累起上lai..上堂kei 時候 點攪 ...反正星期六開到12點kei...大把時間睇....

你同kiki 星期日  ...

oh...no..我804 longweek ar.甘咪冇得游:tongue:.:tongue:.:tongue::tongue:不過可以食飯
原文章由 tszyau2000 於 07-7-20 22:51 發表
係ar...如果平日kei 話就要請假ka la...甘la..不如搵個星期六ar...5點幾開始游...游到甘上下...仲媽米過lai join 我地law...反正佢閒日可以約你再玩過ma...之後米可以上你到沖身兼晚飯直落law....甘樣好無ar. ...

kiuma, yauma

我都諗往開始同kiki帶"味"鏡沖涼.等佢有返個心理準備.有望好d 啦.
原文章由 tszyau2000 於 07-7-20 23:52 發表
真ka... ...kiukiu 都係甘練ka

p.s. kiukiu e家個教練係仁愛x 教開ka

yauma & chungma

老鼠日記係勁多字ka..不過果日有好多小學生一入到去就買.好受歡迎.原本kiki都想買老鼠記者~古怪沙漠.但因為太多字我怕佢應付唔度連少少睇書樂趣都冇埋就c火..所以同kiki講老鼠日記太多生字怕佢睇唔明.我地先買"米奇偵探", .睇完再買老鼠記者
原文章由 tszyau2000 於 07-7-21 00:23 發表
e本書都幾多字ka wor...吾知d小朋友喜吾喜歡睇kei 呢

[ 本文章最後由 kikimom 於 07-7-21 09:44 編輯 ]

thank you all ee  關心呀...
今次抄車kiukiu冇事.只係kiki擦損左少少jet... 而我講係kiukiu係上一次學踏兩輪時抄車抄到好金..同kiki比kiki只係小兒科.都未見血.係擦損左少少.隻手臂紅左一大"弗"只係kiki人大心細甘都 得一餐..
原文章由 chunchunmama 於 07-7-21 05:39 發表
希望兩位小姐無咩事啦...

dear all

今日東方E8, 有classroom $10 cash coupon.任何貨品折滿$100都何作法$10使用.我應該有2張.你地有冇人要呀.

[ 本文章最後由 kikimom 於 07-7-21 09:56 編輯 ]

good morning all...
原文章由 tszyau2000 於 07-7-23 00:04 發表
好ar...晚飯直落就預埋你la   

yauma

我都覺得幾吸引.(可能就米奇啦).同埋本書係分幾節.字數唔算太多同埋加左d圖晝.而小朋友唔洗要又緊張.又心急睇大成本書先知道講咩.慢慢進理出黎, 我都係買左一本等kiki學習睇書樂趣.如果佢like我緊係會再買啦..話晒買書好過買玩具嗎
原文章由 tszyau2000 於 07-7-22 12:14 發表
kima ~~ e套"米奇偵探"好似幾吸引ka...不過見多字..tszyau 吾多喜歡.   

kiki都想買ka..不過disney 公主圖書吸引 d, 因為kiki冇花木蘭果本..所以公主月刊巳經忘記左lu..
原文章由 gigichacha 於 07-7-22 22:05 發表
me too, kiukiu 都俾本公主月刊吸引住, 可惜實在唔值呢個價.

yymom

玩得開心d 啦...我都祝你旅途愉快...一路順風ar

同埋影d bar top 相俾我地睇下呀..好期待呀
原文章由 tszyau2000 於 07-7-22 23:23 發表
yymom ~~

旅途愉快...一路順風ar

bye...等你返lai ar

yauma

琴晚巳經開試試左..都係一般..希望試多兩次會好d啦.但我都唔明.上年都學"味"水.都係甘..
原文章由 tszyau2000 於 07-7-22 12:16 發表
不失為一個好方法ar   
‹ 上一主題|下一主題