用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真07年K3小朋友家長 & FRIENDS,入來啦! [複製鏈接]

原文章由 貓頭鷹3號 於 07-9-20 06:23 硐表
Good morning !

倒數, 仲有 5 日中秋節啦 !

早晨呀!

owl 3 >> 又一村幼稚園k1有全日班架. 妳look look la. 我都報左.
其實係一家四口子

原文章由 ConnieBaby219 於 07-9-19 20:25 硐表

今日收到SM電話下星期一見家長:loveliness:

問卷好簡單小朋友的強項和可改善的地方

Conniebaby >> 再次預祝成功先!
其實係一家四口子

conniebaby >> hazel 昨天話 : 我今日好開心. 我問點解呀??? 原來老師選左佢做班長. 但我問佢點解選佢. 原因係佢主動舉手報料話班上邊個邊個.....大叫呀! 所以老師就選佢喎.
其實係一家四口子

原文章由 ConnieBaby219 於 07-9-20 09:57 硐表

有進步能夠大膽話班上邊個邊個大叫 証明Hazel 好適應校園生活
baby hailey 肯5 肯坐car seat ?
崇幼快要 interview ?

conniebaby >> 每次問她, 她說喜歡返小學.

babyhailey 要本星期六才第一次坐car-seat!希望冇問題la.

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-9-20 11:38 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 save 於 07-9-20 11:49 硐表
May May ~ 昨日唔係你生日吖ops:" /> 算吧...當我預祝或補祝都好啦

owl 3 ~ 點解對崇小加咗分...原因係...覺得學校安排進步咗, 同埋學校的軟件真係好好, 只不過怕太多學生, 老師難照顧.

Connie ~ 我都 ...

save >> 講真句, 我以前個工人煮餸好過我架. 我真係5多惦, 但都要煮, 通常用蒸呢種方法, 比較冇技術嘛.
其實係一家四口子

早晨呀!
其實係一家四口子

.

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-9-21 10:27 硐表
邊個叫熙熙呀....嘻嘻哈

Owl > 無搵資料5洗後補喇,個飽整左食埋,星期一痾番出來
朋友個囝讀聖三一幼稚園話無咩人選直升小學, 因中學麻麻地,只可搏抽奬好彩,仲有就係勁細校社 ...

爺老太 >> 妳個腦真係轉得好快喎!
其實係一家四口子

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-9-21 11:19 硐表
Jade > 僅5會好似我禁講自己學校啦,搏炒咩 不過朋友對呢間幼稚園係有讚無彈,好野泥架。

一家三口 > 比你考起, . 36 是什麼暗號?

爺老太 >>> 呢個5係暗號.......而家打字時抱住baby hailey, 而比佢旭來旭去 press 左d 鍵.
其實係一家四口子

原文章由 得意媽 於 07-9-21 11:30 硐表

咁..........mark 6 記住買36喇

得意媽 >> lalala .......輸左唔我揾我呀!
其實係一家四口子

原文章由 ConnieBaby219 於 07-9-21 13:46 硐表

搭下傘先, 你地親子上網 好 warm
我明早與 hailey 親子賣旗

conniebaby >> 親子賣旗注守邊區呀???
其實係一家四口子

原文章由 ConnieBaby219 於 07-9-21 14:21 硐表
1+3口

想問下SM 怎樣安排放學 ?
會5會像TT落操場找校車 ?

conniebaby >> 開學第一天我去接囡囡放學. 順便睇睇點安排坐校車. 妳有冇留意校務處外有個有蓋操場, 小朋友響呢度等校巴. 會有ee "令"住個number(當然自己要知道坐邊架車la). 然後自己line up. 人齊就上校巴.
其實係一家四口子

原文章由 Mrs.Yellow 於 07-9-21 14:34 硐表
一家三口/connie > 開學後幾天見校車行過,有機會是1號車(看不清楚),但後面是2同3號,個ee 好似好細心地和小朋友傾計。

爺老太 >> 我囡囡就係1號車la. 個ee基本對話都talk 得架. "厲害"ops:" /> ops:" />

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-9-21 15:09 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 Jennie 於 07-9-21 15:13 硐表
HIMBB/爺老太.....你地個個都笑我....

想唔掂小一, 好頭痕...

Jennie >>  殺到埋身囉播! 仲未諗惦呀????
其實係一家四口子

早晨呀!

妳地好厲害, 成3版post 呀!

預祝adrian媽 & 朱maymay 成功.
其實係一家四口子

原文章由 Adrian媽媽 於 07-9-22 09:23 硐表
多謝各位, 希望他順順利利, 今朝攜帶阿囝去了嘩嘩就趕着返工, 不知他表現如何啦 ! 今朝的禮堂差不多迫爆人, 人山人海, 校長一落觀眾席, 小朋友們個個都係到高呼 :”林校長, 林校長…”

Maymay,

Owen  ...

今朝送囡返學校跳舞, 見到好多小朋友從"嘩嘩嘩"出來. 突然見到一個幾熟口面, 原來係............adrian呀. 佢又真係幾似爸爸喎. 但靚囝過爸爸囉. adrian 媽 : 我講得對不對呀???ops:" />

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-9-22 12:19 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 yy13 於 07-9-22 11:32 硐表
all

呢幾日好黑仔
星期1/2 發燒
星期3條脷開始痛
星期4晚前半截生晒瘡
依家連講野都好痛

yy13>> o禁妳今日要5要去"嘩嘩嘩"呀???? 保重身體呀!
其實係一家四口子

jennie > 妳囡囡5駛去學ballet ??? 點解on-line 架??

yy13 >> 如果妳喜歡 sm,  有空就call 吓學校有冇位la. 要用誠意打動吓學校嘛. 去年有個家長就係成日問學校有冇位, 最後都offer 左個位比佢囡囡. good luck!

[ 本文章最後由 一家三口 於 07-9-22 15:00 編輯 ]
其實係一家四口子

原文章由 yy13 於 07-9-22 12:31 硐表
1家4口

我連信都未收到
依家驚下星期收信in
因為如果真係
29號 2nd in 去唔到

yy13 >> 妳29號 出trip 呀! 點解係2nd ??
其實係一家四口子

原文章由 yy13 於 07-9-22 15:29 硐表
1家4口

但呢個動作係咪要完成晒成個收生程序

yy13>> 係呀! 妳或者有得second int. 呢!
其實係一家四口子

原文章由 yy13 於 07-9-22 15:50 硐表
1家4口

係咪2nd in 就會知收唔收
唔駛再3rd in
想快快攪掂唔駛煩

yy13 >>

係咪2nd in 就會知收唔收 >>> 我諗收的機會好大啦.
唔駛再3rd in >>>> 應該5駛3rd int. la.

始終sm 唔係名校. 所以我估一部份人in 左幾間直資學校後, 假設全部學校都收, 佢地都要放棄學位la, 所以遲d會有學位release 出黎架, 多d煩吓學校la, 希望用誠意打動學校嘛.

其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題