用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園
樓主: 加加媽咪
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園 [複製鏈接]

Re: ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第六回>

外母政策ar   

hei...就算chunchun行咩政策都好...kima都甘like chunchun ka la...分分配認定左tim 呢     
加加媽咪 寫道:
chunchun 叻仔wor        
(p.s. 唔通chunchun要諗辦法討好kikima       ......講吓笑咋 )

[quote]
kikimom 寫道:
chunama

chunchun近排like左.今朝好主動同我say hi ar..仲好好笑容tim..搞度我鬼c甘開心ar
[/quote]

多謝ee   

講真ar..趁佢e幾年仲可以任我話樹著咩衫...當然緊係著下d 紅當當kei衫la...再過幾年佢地未必比我地扮ka la...   

甘你會吾會去睇下兼買番套ar?
[quote]
加加媽咪 寫道:
紅當當短袖裙ar... 我諗我知係點樣
tszyau 著起一定好靚jet      

[quote]
chunchunmama 寫道:
kima

咁今日放學真係要攬吓佢,讚吓佢先

你都唔知我日日出門口 & 返到學校都係同佢講嗰句 說話
(我都覺得好厭....) 希望有朝一日佢主動 d 同人打招呼.

到時我都可能會加披肩ka...可惜尋日搵吾岩對繡花鞋...要係公司附近搵下至得la...   

kiuma ~~ 即係kiukiu果套係衫+褲lai ka?

[quote]
gigichacha 寫道:
我就買左一套粉紅色襯金邊 kei 套裝俾 kiukiu, 件上衫夠長, 可以當裙著, 如果凍就加番條褲.

大小姐仲揀左件粉紅色披肩 & 繡花鞋.

好ar...果日lai 張大合照ar     

甘chunchun今年咩造型ar   [quote]
chunchunmama 寫道:

嗰日一定要等埋大家一齊影吓相.

吾該晒ar...我星期六都可以出去行多轉wor...    [quote]
yauma,

係衫加褲 lai ka, 不過件上衫長到膝頭, 可以當裙著, 成套都係 $65. 對繡花鞋係花園街近油站嗰邊買, 嗰到係最多款, 可以一去.

係lu...好嚴wor...同元朗果次不相伯仲ar...連腳架都吾比用tim   

所以我係一張相都無影到ar...齋vedio 咋...不過我覺得反而影vedio仲正wor... 因為可能錄到好多好笑野ar ma   [quote]
琴日 d 相好唔掂, kiuba一舉起部機, 就俾人 stop 左, 唔準用閃燈, 所以影左好少相 jar.

會暖番d ka la...吾駛擔心la...反正係室內...無甘凍kei
kikimom 寫道:
kiuma & yauma

果日都    ar..睇舊曆星期五果日大寒.唔知三日後唔後暖返ar...

甘kiki 明副其實"愛靚吾愛命" ar   
kikimom 寫道:
你地不如準備件褸ka..我都係怕D女愛靚唔愛命..好似我隻女tim.佢實行萫披肩.唔著褸.同佢加多件.都係甘叫熱..最多俾你係裡面加.我個女就睇下你功夫有幾多la. :evil:  :evil:  :evil:    

我估kima kei 意思係指跳舞ar...因為中午3小花要去大會堂比賽...所以我米同kima講過幾日會暖番d 兼且係室內跳kei...都無甘凍kei...放心d la!

p.s.吾知你明吾明呢   
YYMom 寫道:
而家先睇返你地今朝d post, 一頭霧水tim     ...

kima唔係呢個星期五三送接放學嗎     ..."反正係室內"又係mud東東     ...  

[quote]
tszyau2000 寫道:
會暖番d ka la...吾駛擔心la...反正係室內...無甘凍kei
[/quote]

aiya...甘我誤會左你意思tim...   
kikimom 寫道:
YYMOM

係二件事lei ka..我今個星期五要送接放學三次甘多.而室內係講的事.係今月24號.kiukiu同tszyau都可能著披肩.我叫佢地留意天氣會唔會凍jet..

tszyau e 家著緊kei 其中一件長羽絨褸係係花園街側邊d出口店買ka...$200有找...甘細佬果件$100都否駛又好低wor...襟著同夠暖ma? [quote]
YYMom 寫道:
三折起, 甘又真係折好多wor     , 早知剛才出開去睇埋     ...

加加媽, 甘你買個件羽絨幾$$$     ...我舊年幚細佬係荃灣買左件,只是$100, 我自己個件都係$3xx...好抵     

mud 你同kima 約埋ka      [quote]
YYMom 寫道:
呢個星期五放11:30嗎     ... 我呢個星期五都應該接放學wor     

3小花要去大會堂比賽ar...所以提早放學...c!

[quote]
YYMom 寫道:
呢個星期五放11:30嗎     ...

YYMom 寫道:
無呀...我都係今朝先知佢今個星期接放學ma     

[quote]
tszyau2000 寫道:
mud 你同kima 約埋ka     
[/quote]

你都吾明人家kei意思kei ...我係吾明咩樹星期五你接仔放學ar...c! [quote]
YYMom 寫道:
我係決定左呢個星期五放假, 之後先知kima都係星期五放假...所以唔係同kima約埋ge     

d c野無lai la...d 証亦如期出左...我諗cny 前暫時玩到e家...過完年就吾知la...不過我相信班c野係睇住我地入証kei 數量ka...如果一大d 分分鐘隨時lai 過ar   
YYMom 寫道:
yauma, 呢排d c野無來la   ...係唔係出晒d証la   

o...i...c        [quote]
YYMom 寫道:
放假咪順便接埋放學lor,下午有地方去     ...我以為你見接放學會聯想到放假ma             

甘又係wor...好似我地e d 一件kei...就更加la [quote]
加加媽咪 寫道:
佢哋d衫好快就唔啱著, 只要夠暖同質料唔係太差都ok, 所以都唔好買太貴  

你話呢    [quote]
YYMom 寫道:

我諗左幾分鐘先至知"一件"係指咩     

‹ 上一主題|下一主題