用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 打算2007年入讀Nursey Class 嘅mami 入來分享&#21 ...
樓主: ew911
go

打算2007年入讀Nursey Class 嘅mami 入來分享吓! [複製鏈接]

Re: 打算2007年入讀Nursey Class 的Mami 入來分享!

babymilkmilk:

其實都可以咁講,坦白以從「商」既角度出發。
一係間園收唔夠,另一方面你又唔介意俾1個月學費,不過都有學校收1歲8個月既(以我所知維記就係),再唔係有人退學,不過9月5日出世,我諗都OK既,不過要睇下邊間。

babymilkmilk 寫道:
sleepyBB
首先,我好多謝你既解答,我BB 05-09-2005出世,那以你所知要做後備嗎? ?   

Re: 打算2007年入讀Nursey Class 的Mami 入來分享!

我報左維記、救世軍、康傑、耀中、劍鳴、學之園,都係揀一d有teacher加本地老師既,同埋係活動學習,唔駛咁早寫字既,因為我覺得咁早寫字,對佢既發展唔好,至於佢地幾時截止我真係唔知,不過揀學校你都要先睇下自己有D咩要求,唔知幫唔幫到你呢!

維記即係維多利亞、救世軍、康傑係一d辨學機構既簡稱,因為佢地有幾間分校架。

babymilkmilk :

係何文田個間維多利亞,因為個間係期中一間有pn,另外個d係香港個面,而且Causeway Bay 個間冇pn。

wongkaka :

haha!多謝妳既讚賞,不過我覺得受惠唔到唔緊要,但係佢抹殺左一d好既老師同幼稚園,雖然我之前做個間係非牟利,不過佢講個d說話真係好難聽,佢有本事咪試下做幼師一個月,唔係我相信佢做一日都死,佢就知唔係易事,每日返九個鐘,有時延展成十個鐘,半小時食飯,仲有睇小朋友時間唔可以做佈置、教材既野,要放左工先可以,又要同家長溝通,又要寫佢地報告,又要進修,我地都係人黎,有家庭,邊得D政府工優閑,唔通而家d政府部門好好,每一處地方一定有好同唔好,當然幼稚園都係,不過唔可以因為咁一竹竿打沈一船人, 講埋D咁既說話,擺明佢唔知咩叫學前教育。           
唔好意思,講左咁多唔關主題既事添。 不過講完舒服左D。

wongkaka :

haha!     

各位:

我天兒決定讀啟思幼稚園/幼兒園(九龍塘)個間ar!11月會返學喇!   
‹ 上一主題|下一主題